Gott nytt år!

I dag har jag tagit lång sovmorgon så jag är mitt bästa piggaste jag hela natten efter det åkte jag hem från simon för att sy in min svarta sammetskläning, nu är jag hos honom igen och har precis rullat ut snygg duken. här är det nyårs middag på g! Jag är välldigt förkyld och har varit det nu ett par dagar, men det man inte vet lider man inte av så därför har jag vägrat ta febern, nej nu ska jag strö ut lite palljetter över bordet och fortsätta hjälpa till i köket! Senare i kväll blir det fest för hela slanten och jag ska hurra in det nya året med pojkvän och vänner/vänners vänner!

Gott nyt år alla!!!

Lånegarderoben- trött på att konsumera och köpa nytt?


Mor min som alltid har sten koll på allt som händer på stan tipsade mig nydligen om Kulturhusets satsning på en lånegarderob! Syftet är att starta en plattform där fler människor kan ta del av samma dyra klädesplagg och samtidigt spara på miljön och plånboken.

Plats: Ekoteket, kulturhuset vid sergelstorg
Period: 29 dec - 30 dec
Tid: 12:00 - 17:00
Pris: 400 kr om du blir medlem under ett halvår då får du låna tre plagg/accessoarer i tre veckor per gång.

Låter inte det här som en ur fiffig ide?! Jag hoppas och ber att jag ska hinna in dit i morgon och i alla fall titta och se om det är någon ide att hyra kläder och så, det är ju helt fantastiskt med en lånegarderob och otroligt miljö smart.

För mer info kolla www.kulturhuset.se


En liten hinnt av sommar

I går trillade HM katalogen spring colektion ned i min brevlåda det var med längtan av sommar och våren som jag slog upp sidorna på bikins och baddräkter. Som lite extra salt i såren strödde en nära vän mer längtan över mig när han kom hem solbränd och sommrig från Tennerifa! Då kunde jag inte hejda mig längre så delar av kvällen har spenderats åt att surfa runt på internet och kolla på de nydligen släpta vår colektionerna och en och annan bikini!

Jag har under senare år varit mycket svag för rött så det var inte konstit att jag föll för den här röda bikinin från HM, vad tycker ni?
BIKINI röd HM

Hej mitt vinterland

Efter att ha försökt att locka ut min älskade pojkvän både ut i skidspåret och på isen så gick han med på en lång promenad! Det var mycket trevligt och avkopplande och jag måste säga att jag även blev lite lätt andfådd efter att ha pullsat i snön i någon timme, men mysigt var det i alla fall!

snö
Bild tagen från www.flickr.com


Rea tips

Topp fem för butiker med bäst rea för dig som ännu inte är klara med mellandagars shoopingen!
1. Zara- Absolut finaste kläderna, mest rea men kanske inte billigast rean men gräver du lite på Zara så lovar jag att du fyndar!
2. Monki - 50 till 70 procent på det mesta. Billigare en Zara på rea varorna men inte lika "stor" rea.
3. El giganten- ska nog köpa ny kamera där till otroligt billigt pris då sänker alltid mycket priser under mellandagarna.
4. Twillfitt- köpte ett par strumpbyxor där för 49 kr som skulle kosstat 250!!  
5. Urbanaoufitters- En av få butiker som faktiskt klarar av att behålla ordningen trots rea hettsen! 

Det fins en del negativt att tänka på också när du shoopar på Rean.
*Det är många butiker som har ännu mer rea i januari (tillexempel weekday). 
*Var ute i god tid på förmidagen innan det är för mycket folk på stan.
*Köp  mycket basplagg på rean som är "trendiga" året om, det är så tråkigt att köpa något snyggt i mellandagarna som man sedan inte vill ha två veckor senare för att det var så typiskt höst trenden.
*Och akta dig för att köpa saker bara för att det är så attans billigt! tänk på att du ska tycka om det och vilja bära det också!

Tjingeling!


Tiden tickar...

Ojoj vad tiden går fort vipps är det redan tisdag och jag minns knappt vad jag gjort de senaste dagarna sedan jag bloggade sisst. Känner att dagarna flyter ihopp men det är väll ändå lite meningen med jullov vila upp sig och ta det lugnt lixom. I går så var jag i alla fall inne på mellandags rean och shoopade! gjorde många billiga fynd och en del mindre billiga fynd, välldigt nöjd var jag i alla fall i går kväll när jag provade igenom alla mina nya kläder! (mer om mina köp och kanske bilder kommer snarast). I dag har jag slö målat lite på en tavla jag har pysslat med i någon månad, har för avsikt att måla klart den innan veckan slut! 


God Jul!

Hos mig har det jul stökats nu i flera dagar men i dag så är alla uppe i någonting. Pappa förbereder dopp i grytan, mamma gör osstkaka och brorsa och jag slåt in klappar! Jag virkade även klart min mössa i eftermiddags som jag så fint ska slå in och lägga under granen. Hoppas ni alla kommer ha en lika mysig jul som jag!


Gör det själv

Det är 18 minus grader ute nu, tro det eller ej men så kallt är det! Sitter och myser med  min nya mysiga poncho jag fick av två av mina vänner i dag (julklapp). Jag blev jätte glad när jag fick en stickad tjock poncho men ännu gladare blev jag när jag faktiskt förstod att det var Anna som själv stickat den!! Hon är så sanslöst duktig på att sticka den tjejen, hon har bara i höst stickat ca åtta par strumpor och en och annan halls duk, allt för att ge till vänner i julklapp.
Nej det börjar verkligen lacka mot jul och jag känner faktiskt jul stämningen rejält för första gången i år! Ska ta och fortsätta virka på min mössa nu så den blir klar innan den tjugofjärde. Någon annan som gör sina jul klappar själv?


Veckans Design - Ewoke radio

radio



Är det inte en ur läcker radio! lite sådär retro snygg som jag tycker om. Orla Kiely har låtit designa trycket på radion som Ewoke Mio producerar. Såg den här radion någon gång tidigare i höst i en tidning och har sedan dess gillat den det var någon månad innan den kom ut på marknaden men nu är det mer aktuellt eftersom den finns att köpa på www.johnlewis.com som är först med att sälja den men från och med Mars 2011 kommer den även att finnas hos andra återförsäljare. Orla Kiely mönstret som ni ser ovan finns på allt från koppar till fotöljer!

Virkad Jul klapp

Hemma från en mycket intensiv helg med lite sömn och mycket "jul mingell" ska ta det lugnt nu någon timme med virk nål och garnnystan som sällskap! Jag virkade en mössa till mig själv tidigare i höst som många tyckte var fin så ska nu i dag virka en likadan fast andra färger och mönster att sedan ge bort i julklapp! Säger dock inte vem som ska få den då jag tror personen läser det här!
Garnnystan
Det här är en bild på de garnystan jag köpte för några månder sedan då jag bestämmde mig för att virka en mössa. Det är av märket Eskimo som är ett tjockt garnnystan med 100% ren ull.

Suddet är min bästa vän

Å vilken strålande dag jag har haft! Någon har kanske hört mig skriva eller säga att mitt humör till 90% beror på vädret, och det stämmer verkligen! I dag var det sol och blå himmel och man kan nog säga att mitt humör lyste ikapp med solen!

En del av min lyckade dag berodde på att jag hade Form lektion under hela eftermiddagen och vi jobbade med att karva ut små huvuden ur en rektangulär gips klump det var mycket roligt och timmarna bara flög iväg! Mitt ansikte är halv klart men hittills är jag nöjd! Dock så var det en utmaning då Suddet är min bästa vän av den anledningen att jag inte gillar när man inte kan ta bort någonting man är onöjd med. När vi reducerade bort bit efter bit på den här gips klumpen  så kunde man ju råka slinta till med ett av redskapen och vipps är näsan borta, det går inte att limma dit snyggt igen och går inte att ”ångra”. Men det är nog dags för mig att släppa låsningen vid att alltid vilja kunna sudda eller täcka över det som blir fel. Bara att acceptera och göra rätt från början alltså!


Peppisar

Har bakat pepparkakor med brorsan och mamma men nu har jag ätit på tok för mycket deg så det blev dags för en paous, Någon annan en jag som gillar degen mer en peppisarna? Jag satt och myste tillsamans med några mysiga tjej kompisar på café EKO i kulturhuset i dag pluggade på engelska grej en timme och drack kaffe och pratade om allt mellan himmel och jord i två timmar! I morgon har jag en halvdags form och o vad det ska bli roligt, vi ska skulptera huvuden med hjälp av hm... tror det var gips men jag berättar mer i morgon!:)


Min Lucia

Glad lucia! (om man nu säger så)
I dag tittade jag på Lucisa tåg i skolan käkade julbord (knytis) med resten av konst o design eleverna och hadde allmänt jul mysig! Vi hadde även Vernissage tidigare i kväll där alla elever i 1 -3 ställde ut en målning eller skulptur! det var kul att faktiskt se mina klassisar ställa ut något färdigt och snyggt och även de äldre eleverna verk. Alla är så sjukt duktiga!! jag avslutade dagen men min familj på den Italenska resturangen vapiano och käkade där en riktigt smarrig rucolla, ost, nöt pasta!

Ritade en mycket fin lucia ämnad till dagens blogg inlägg men ack vad scanern inte vill samarbeta med mig!


Veckans design - öron värmare


Veckans design går till de här ur läckra öron muffarna designade och gjorda av min kära vän Agnes Wessman, är de inte fina? Hon har återanvänt delar av något fårskinn och sedan sytt och fixat med tyg och så. Vet inte hur hon gjorde det där i metall man har runt huvudet men hon lyckades i alla fall bra med det! De är riktigt varma, sköna, snygga och trendiga!

Design Muffar

Ps.
Om jag så skrivit mycket eller lite under veckan och helgen kan ni lita på att veckan design dyker upp varje söndag på www.konstomodeblogg.se 


Live your Dreams



"Endast den som ännu kan drömma lever"

Ett citat som jag tildelar min älskade pojkvän som brinner så för det han gör!
Jag är så stolt över dig älskling!

Drömmaren


HM clubb dagar och Hett från MONKI

Hm har klubb dagar i dag och fram till 11/12 det inebär 10 % på hela sortimentet plus 50 % på allt stickat! ska nog svänga förbi Hm på en julklapps runda då jag inte köpt någon julklapp en.
Vad tycker ni om de här hängsel chortsen? jag tycker de är sjukt snygga och framförallt ännu snyggare i värkligheten en på bilden här! Såg dem i allla fall på en av mina klass kompisar som köpt dem på Monki tidgare i veckan, Tycker ni jag kan köpa lika dana trots att hon har sådana?? de är ju så snygga och jag har länge letat efter ett par hängsel chorts då mina hängsel byxor är en av mina favorit plagg!
Shorts från monki
400 kr Monki

I have a bad day

Har haft en mycket dålig dag hitills i dag, försov mig en timme vilket resulterade i att jag kastade på mig kläder och sprang till bussen, i och för sig så var det skönt att sova till nio då jag kom hem så sent i går jag satt nämligen kvar och målade i skolan länge. Sedan nu efter första lektionen så visar det sig att jag har lyckats kleta svart olje färg på mina älsklings jeens när jag skulle hjälpa carro bära hennes tavla... lite gick bort men kommer ändå ha bestående fläcker. Så tråkigt! Men men nu ska jag inte bara vara negativ det är faktiskt skönt för jag är klar med min Liljevachls tavla, vilket är tur för i dag ska den fotograferas och skickas in. Blev i stora drag rätt nöjd men måste nu komma på ett fiffit namn.

BTW jag drömde hel sjuka drömmar i natt jag kunde lixom inte slappna av och sluta fokusera på min tavla och vad jag borde eller kunde gjort bättre så det resulterade i att jag sov orloligt. Drömde att jag låg i en färgburk som någon stod och rörde i allt snabbare och snabbare och färgerna bara svichade förbi och det var penslar och färgtuber överallt! lätt hysterisk dröm... Haha borde inte suttit i bildsalarna i sex timmar i går det gav vissa biverkningar!!


En bild säger mer en tusen ord

Heej alla glada i vinter kylan!

Rätt så nyligen hem kommen från skolan, jag stannade nämligen där enda till sju för att kunna måla på min Liljevalchs tavla efter skol tid, totalt har jag stått bakom staffliet i sju timmar i dag först under bild lektionen innan lunch och sedan nu på eftermiddagen. Blev också mycket glad i dag när jag fick tre burkar acryl färg av min Bild lärare, hon tog fram nya burkar och gav några av dem gamla som det bara var lite grann kvar i till oss elever (de skulle ändå torka in, tänkte hon för ingen i skolan orkar skrapa på botten) jag konstaterade att det var lika mycket färg kvar i burkarna som en av mina tuber hemma! Så nu äger jag en gul, silver och en guld färg av märket Winsor and Newton! Skit bra kvalitet alltså och precis samma typ och märke som mina här hemma,  Hihi skulle ändå gott och köpt en guld färg nu i veckan, med guld skimrande kan man göra många coola effekter!

Acryl färger
Här är mina Acryl färger som ligger mig varmt om hjärtat! Fat dem jag fick i dag är inte med på bilden, inte häller min vita tub som är snäppet större en de här, vitt tar ju slut så fort!

Ska sova nu så jag orkar en dag i morgon med tre timmars Form kurs!


Atteljé Hörnan

Tjohoppla!

Har haft mycket att göra den sista veckan så har knappt haft tid med bloggen, Men den här veckan lovar jag att vara här oftare! NU så ska jag berätta vad som hände i går, förutom att jag flög hem efter att ha varit bort rest så kom jag nämligen hem till en iordninggjord och otroligt fin ateljé (målar hörna) som pappa har fixat i helgen. Blev alldeles rörd över arbetet han lagt ned på att olja in den fina trä skivan och såga till hyllor som passar in perfekt! Kan bara förklara lite kort att jag bor i ett rum i källaren och har förutom det nu också en egen hörna precis utanför mitt rum med helt okej med utryme både för att stå vid staflit och sitta vid arbets bänken. Kortet här nedan tog jag precis i går när jag fick se det pappa fixat men sedan dess har jag satt upp lite fler krokar och lagt upp lite mer saker på hyllorna och så. Det ser redan rätt annorlunda ut redan och mer ”inbott”. Det är en av de bästa sakerna jag älskar nämligen att fixa och inreda, har massor av planer för hur jag ska göra mitt ”hörn” till en idealisk ateljé. Lite tyger på vägarna för ett mjukare intryck, absolut några stora hyllor till längre in så att jag kan ställa dit bland annat min akryl låda och några dukar. Sedan ska jag sätta en tråd från en bjälke och in mot väggen där jag kan hänga små kort eller skisser! Mer ´grejer att fixa lär jag komma på men ska börja med fler hyllor!



Hörnan under trappen


hyllor
Färgerna här närmast är ohygglit rolig finger färg!:) jätte roligt att använda
 dom dagar jag bara vill "freaka" loss lite!

Känner att skapandet kommer blomstra i den här kreativa miljön! Eller vad tror ni!?


Veckans design - String hyllan

Söndag igen och dags för veckans Design! here you have it!

string hyllan
Klassiska string hyllan har i dag äran att bli veckans design!
det här är en skit snygg hylla som jag tänker köpa en vacker dag, gammal äkta eller ny spelar ingen roll, Jag vill ha den! Jag vet inte om den passar i alla hem men med rätt typ av matchande stil kan det bara bli perfekt.
Nisse Strinning är det som designande denna för ca 60 år sedan men sedan dess har den kommit upp i lite olika vesioner den här ovan tillexempel gjordes för ett år sedan och finns att hitta på vissa internet butiker. Den här nedan är den klassiska string hyllan så som den såg ut när den först skapades.
Nisses string hylla
Ståltrådsgavlarna är överdragna av svart plast och hyllplanen är av fanerad teak.


RSS 2.0