Smoothie - yellow

Kom hem från skolan för ca en timme sedan och bestämde mig för att göra en mysig fruktig smoothie till mellanamål! Jag slog upp en sida i min almanacka där jag skrivit upp recept som jag tycker är goda! den sorten jag provade nu var helt ny för mig jag hade bara läst receptet på en smoothie bar i stockholm och skrivit ned det!

Innehåll:
Mango
Apelsin
Nät melon
Yoghurt
Lite Kokos

Man tar lite lagom mycket av allting, jag kör på kännsla, men ca 2/5 brukar vara youghurt!
smoothi- yellow

smotthi-yellow

Det här blev faktiskt en av mina godaste smoothies någonsin! Jag rekomenderar den starkt!

VOGUE

Tjolahoppla! I dag krånglade tvärbanan på väg till skolan så jag gjorde slag i det jag pratat om en liten tid, nämligen att köpa en av de större utländsla mode magasinen. Den här veckan är det också "pressat pris" på alla de utländska skönheterna, så månadens nr av VOGUE som jag köpte kosstade bara 39 kr när det brukar kossta 95! 
En av anledningarna till att jag köpte en tidning på engelska är för att jag ska bli bättre på det roliga men inte så lätta språket (engelska) tänkte att om jag läser om någonting så intresant som mode så måste jag väll orka ta mig igenom det engelska raderna och därmed utvecklas innom språket!!
Vogue mars

Vogue mars


Time to cut!

Jag ska garanterat klippa mig inom en vecka eller så. men är osäker på om jag ska toppa det och fortsätta satsa på långt hår eller om jag ska skaffa kort hår igen och skaffa mig en seriös frisyr!
Vad tycker du?

hair
Jag och mitt rellativt långa hår för några dagar sedan!

skönhetssömn

Pluggar spanska och slö läser den redan väl genom bläddrade DV mode som jag köpte i går, jag är inte så mycket för "Damernas värld" egentligen men nu i mars så kom det ut en extra vår/sommar tidning som bara inehöll mode, det finns faktiskt ingen tidning i sverige med bara mode så jag köpte den här. Till råga på allt så lockade omslags rubriken "konst & Mode - bara så rätt" dvs rätt många sidor var tilldelade sammarbetet med konsten i modevärlden. kul!

 
Jag glömmer lätt bort vad utrycket skönhets sömn betyder. Men det slog mig att man alltid ser mer pigg och vacker ut med en utvilad natt bakom sig. Kände mig rätt risig i dag nämligen så i natt ska jag sova ordentligt och få min skönhets sömn!

Fisk

Tröttnade något sjukt på att hålla på med serien, grejen att det är rätt kul men så fort jag får det minsta press på mig när det gäller skol projekt så skiter det sig. Vill ju så gärna presstera på skolans bild lektioner, man får ju betyg! Här är i alla fall en liten mysig fisk som jag gjorde lite snabbt nu på kvällen, den munntrade upp mig med alla sina mönster i alla fall!

Fisk- finliner
Finliners i lite olika storlekar!

"lyckan är som solen gul"

Trodde att det skulle bli en rätt rå kyla i dag med tanke på snön i går men solen har legat på och jag tog en annan buss hem för att gå en lite längre bit i eftermiddags solen, Först nu uppskattar jag att klockan ställdes om i går, solen står ju högt på himlen när jag komm hem.


Påsk liljor, dock i vas här hemma och inte ute i det fria!

Nu ska jag ta tag i lite av det plugg jag har att göra! jag börjar med det roligaste, ska teckna en serie till i morgon!


Ett långsamt farväl

Kom precis hem efter att ha varit på Vapiano och ätit en mysig och utsökt läcker middag med älsklingen! dock avslutades kvällen med att jag följde honom till TC för att kliva på bussen tillbaka till norrland, snyfft. NU dricker jag Champanj & jordgubbs te och bläddrar igenom lite av helgens hundra tals bilder jag tagit med kameran, sjukt vad det är lätt att ta så mycket kort när det inte alls känns som så värst många.

älsklingen och jag

älsklingen och jag


Nu har han ju åkt... det kan nog dröja ett några veckor tills nästa gång vi ses också. Väntan blir svår... men vi njuter av varje minut tillsamans i alla fall!


Frukos = klart underskattat

Frukost är solklart det godaste och mest fantastiska målet, när jag var liten var jag för övrigt säker på att jag skulle kunna leva endast på fil, frukt och müsli!

Canon eos 550 d

Nu när jag är inne på det här med frukost så måste jag bara tippsa om en skit cool blogg jag hittade tidigare i veckan! En helt egen ide med inlägg och bilder på kreativa frukost alternativ och recept! En perfekt blogg för den som vill ha insperation till någott nytt att fylla ut frukost bordet med. Klicka Här för att komma till den bloggen!

Go kväll


Här är mina nya jeens, fick av mamma i går när vi var på stan, blev så sjukt glad när jag hittade dem har letat efter exakt den här färgen och modellen skit länge. 400 kr- HM




Älsklingen kom hem och överaskade mig med sin närvaro i morse!!

NU ska jag ut och mysa med vänner på musik cafe! hörs!!

Frukost

Tog och käkade en rejäl frukost i dag och invigde ett av mina nya lös ten jag köpte i går, Svartvinbär är huvudsmaken. Till tet käkade jag gröt rostat bröd och lite frukt! Dock skulle jag ju självklart gjort våfflor dagen till ära (våfflel dagen!) men jag kom på det alldelles nyss så det blev inga Våfflor.

Nytt, te blackberry.

Frukost!




Miss you



Tänker på dig och saknar dig så min älskling! det här citatet gör vardagen lite mer uthärlig!

Spring with funny friends!

vårvår sol
vår
Våris

Jag hadde tänkt att lägga upp lite fler bilder på fårdagens soliga promenad men jag hadde glömt lägga över alla till datorn!



What a wonderfull day!

I dag har varit en underbar fantastisk härligt estetisk dag! jag har haft form lektion i flera timmar och tittat på mina vänners form redovisningar (tagit massa kort på deras konst men det tar för lång tid att lägga upp det i kväll men det kommer inom kort...) jag har allmännt sprungit runt hela dagen och fotograferat med min högt älskade Canon 550 och jag har varit och sjungit med kören på ett musik Café! dagen kunde inta varit bättre! Eller jo, jag glömde nämna att jag sprang in en snabbis på Kreatima och köpte Finliners, jätte bra är dem och present kort hadde jag också så jag slapp pröjsa två hundringen!

finliner pennor
Här är en liten testing bild jag gjorde nyss för att kolla att de fungerade bra!

Finliner
Tjocklek, 005-08 kålsvarta och vatten fasta! ur bra!

Puss och kram skummbanan!!

"Bakom mina solglasögon kan jag va mig själv"



Ray-ben
De här är mina favorit solglasögon, de jag allra hälst vill ha.
Ray-ben wayfarer, sköldpadds färgade, Pris ca 1000 kr, finns på blandannat www.lensway.se



Brillor, Marc by Marc Jacobs
De här ovan är ju lite skojsiga! Inte riktigt min stil vad gäller formen men jag älskar puss munnarna på dem!
Marc by Marc Jacobs , Pris: 1630 kr


Pilot brillor, Ray-ban
Också ett par snygga brillor fast mer i pilot stil!
Också de här ett par Ray-Ben, pris: ca 1000 kr

Tyckte det passade sig med ett inlägg om solglasögon en solig vår dag som denna! ska nog införskaffa mig ett par nya snygga fräscha snart! förmodligen blir det nr 1 i inlägget här!


Sol & Vår

Hej hopp alla trogna läsare!
Jag har som satt varit sjuk och var hemma hela gårdagen för att vila upp mig, dock la jag ned sex timmar på plugg i går eftermidag - kväll så det blev inte mycket vila! I dag har jag i alla fall varit i skolan och jag konstaterade att nu år våren här! Snön smällter, gruset sopas bort och pappa tog bort värmelampan till våra kära höns i eftermiddags! jippie!!

söndag

Jag är yber mega otroligt skit förkyld... villket är tråkigt eftersom jag har både vikitig idrotts innlämning och matte prov i morgon som jag missar eftersom jag är för sjuk för att gå till skolan. Jag är sjuk välldigt sällan men det är lika irriterande varje gång, I dag sov jag några timmar mitt på tagen och missade den underbara vår solen och jag orkade inte plugga när jag väl vaknade, jag är skit sugen på att måla något stort och seriöst men det blev bara en liten skiss som ni ser här nedan. Ipremen gjorde inte så stor nytta att jag orkade ta fram akryl färgen...
by:me


jag använde en bild från ELLE som referens bild, och insperation fick jag från en skit dukig bloggare vid namn smäm. Bra pennor (som inte är blyerts) har jag inga för tillfället så jag rotade runt och använde lite allt möjligt som fanns till hands villlket blev brorsans grafitti pennor!

Nu ska jag gå john-blund till mötes och ta och lägga mig för kvällen!
Godnatt alla fina läsare!


Tea drinking time

te kopp
Canon eos 550 d

Har gått och dragit på mig en förkylning i den tidiga vår luften så nu dricker jag te hela tiden i hopp om att pigna på mig lite!

Höna-Pöna

I går var det ute kväll med gänget som gällde för hela slannten och sedan sov jag hos carro så jag slapp tajma bussarna ut på "landet" sent på kvällen. Nu är jag hemmkommen från henne och sitter och pluggar på alltanen med hönorna och te koppen som sällskap. Jag njuter av fulla drag av den tidiga vår solen. Det är på tiden med lite värme i vårat kyliga land!
Höna Pöna
Canon eos 550 d - med Majken på bild och siv i bakgrunden.


plugg i solen


Beatix potter 1866-1943

Beatrix potter är en sedan länge död barnboks författare och illustratör, Jag har barndoms minnen från när mina förälldrar läste böcker av henne för mig och jag fängslades redan då av hennes illustrationer! Jag läste i alla fall i tidningen för några veckor sedan om sveriges fösta utställning med hennes bilder i fokus! Jag tror jag ska försöka ta mig dit någon gång inom en snar framtid. Utställningen håller på 29 februari -15 maj tisdag till söndag 12.00-17.00 gå in på http://www.millesgarden.se/konsthallen-435.aspx om du vill veta mer!

pelle kanin

En applåd till post-it lappar

Jag vet inte om jag har nämnt att jag är löjligt förtjust i lappar och listor. Jag skriver faktiskt en "kom ihåg" post it lapp varje kväll innan jag går och lägger mig där jag skriver allting som jag ska komma ihåg till morgon dagen. Några andra listor som jag också sprider ut överallt i mitt hus är mina shopping listor. Grejen är den att nu har jag totalt köp stopp fram till den 17 april då jag åker till Istanbul med familjen,  de sägs vara mycket bra och prisvärd shopping där och till på köpet läste jag i metro för ett tag sedan om ”Istanbul shopping fest” som håller på mellan 18 mars fram till 26 april och det låter ju också lovande! Därför kan jag inte köpa någonting av det som står på min att köpa lista för tillfället. Tråkigt men sant så nu får jag minsann nypa mig i armen de gånger den närmsta veckan jag lockas av att köpa någon ny godsak till garderoben!


Afisch

I dag hadde vi dead line på en Afisch vi har gjort i skolan inspererad av dans och musikal showen som vi såg för ett tag sedan, Jag lämnade in min för några dagar sedan och den här bilden nedan är en bild från när den ännu inte var rikitg klar, men tänkte att ni ändå kunde få se den!
affich gjord av mig


Håltimme...

...och Sitter och pluggar, eller ska i alla fall göra ett ärligt försök alldelles strax med min idrotts reflektion men vi får väll se hur de går!
plugg
Fotografi taget av mig med Canon 550 d fast det är Emilis härliga handstil.

Världens bästa pojkvän!!!

Som jag nämnde tidigare så har jag och simon 2 års dag i dag, tror ni inte att killen har skickat efter jordens största blommster bud till mig!!! Med choklad praliner i liten medföjande kartong och allt! Älsklingen är ju världens mest romantiska som finns, jag älskar ju både överaskningar och blommor, och det här är nog första gången jag får blomster bud också. Simon har verkligen allt en kille kan ha, helt ärligt! Nämn en egenskap som den perfekta killen ska ha i komentars fälltet nedan så lovar jag han har den!
 
blommor från Älsklingen



pralin
Det låg fyra smarriga praliner i asken här är en halv äten hasselnogats bit!


Lovisa Burfitt <3 Rörstrand

lovisa burfitt - rörstrand
Lovisa Burfitt släpper en porslins kolektion i sammarbete med Rörstrand. Otroligt roligt tycker jag när hennes "spretiga" illustrationer som tidigare synts är välldigt vackra och inspererande. Jag tror jag ska kosta på mig te koppen (förutsatt att den är bekväm att dricka ur) som kostar 169 kr och kommer ut i butik vecka 14!


2 år med älsklingen

I dag är det två år sedan jag och Älsklingen först blev tillsammans, tiden går fort för det känns på ett sätt som den 16 mars 2009 då vi bestämde att vi ville dela våra liv med varandra var alldeles nyss. Men samtidigt har det hänt så mycket också, vi har hunnit göra så mycket och växa i vårt förhållande. Vi har rest utomlands tillsammans och planerar att göra det rätt snart igen, vi kan göra hur mycket som helst på en dag men samtidigt bara ta några dagar när vi inte gör någonting alls men ändå känna oss helt bekväma med det, jag tror aldrig att orden och samtalsämnena mellan oss kommer ta slut och vi kommer aldrig tröttna på varandra (jag kommer i alla fall aldrig tröttna). Förra året så hade vi en riktigt mysig års dag och jag minns att Simon överraskade mig med en hemgjord hjärtformad semla! I år blir lite annorlunda eftersom han har åkt upp till sin skola i Umeå igen men jag vet att både han och jag tänker på varandra i dag och gläds på varsitt håll åt att det som vi har tillsammans faktiskt verkar hålla!
älsklings simon
Älskar dig Simon<3 du är mitt allt!


En tisdag kväll

Jag är alltid ruskigt trött och seg på Tisdagar. I kväll har jag bara ägnat mig åt lite skissande efter maten med insperation från Elle tidningen som kom i dag! Det slog mig att det var länge sedan jag tog mig tiden och gjorde någonting kreativt här hemma, men jag har haft mycket att göra och allt kommer ju i omgångar, snart har jag mer ork till det konstnärliga!



<Mina älskade blyerts pennor>

skylt


Godmorgon på er! Nu är det dags för mig att knalla til skolan, fint väder och en fyra timmars bild lektion väntar på mig!

gammal skyllt
Skyllten ovan hänger i vårat hem! är det inte en vacker skyllt?


Nytt i smink Bagen

Här är delar av de smink jag köpte förra veckan på make up stors make up kurs!
Två underbara ögonskuggor med färgerna "nightfall" - svart och "choco dór" brun med grön skimrande inslag.
Jag köpte en ny rouge också i färgen "fresh"
den brun grön aktiga skuggan

smink






Händer

Bild tagen av mig
Fotografi taget av mig med min Canon eos 550 d, bilden tog jag i går precis efter att jag listat ut hur jag ställer in hur man tar svart vita kort direkt med kameran, kul!

Make up

Nydligen hemmkommen från sminkningen och kursen på make up store! Gud vad roligt det var!!! jag köpte en massa smink men det ska jag berätta om senare, nu så ska hoppa i säng illa kvikt så jag orkar skolan i morgon!

 
Här nedan är en bild på "fest" sminkningen som make up artisten gjorde på mig!
mig som nysminkad

sminkborden

En oväntad vändnig

I dag har varit en lite halv seg dag, jag var på rätt dåligt humör när jag vid femtiden slutat skolan, var skit trött, hungrig och rätt iriterad över att behöva stanna till och fixa lite grejer i stan innan jag kunde åka hem... precis när jag snabbt skyndat in på butiken jag skulle till kan jag inte låta bli att gå in på Make up store vid norrlandsgatan bara en snabbis för att kolla deras priser för en eventuell Make up kurs. Tro det eller ej men när den trevliga tjejen i butiken snackat om kurserna en stund och jag är jätte taggad på att betala en 300-500 för en kurs kommer hon på att jag skulle kunna få gå på en tre timmars grupp kurs i morgon helt gratis! Det var nämligen så att Make up store anordnade en tävling där 6 stycken vann en kurs och smink för 20 % och sedan var det en person som vunnit det men sedan avbokade typ fem min innan jag klev in i butiken. Så hon gav det till mig istället! Helt sjukt ofatbart mega flyt asso!


illustration av Lovisa burfitt
Illustration av Lovisa Burfitt


SEMLEDAGEN

 

Finfina semlor

I dag är det Semmel dagen! Jag älskar semlor och blev glad när pappa tog med de här skönheterna hem från jobbet. Jag skulle kanske känt mig en aningen fet nu om det inte vore för att jag faktiskt var och simmade i dag efter lunch med några riktigt fina vänner från klassen! hurtigt värre!


Skoooooor!!!

skor mocka

Min mamma är helt sagolikt offatbart bra på att fynda! Hur hon vet jag inte, men hon lyckas alltid så himla bra! De här skorna ovan är ett par Wera skor som skulle kostat runt tusen lappen men mamma kom över dem för ett par hundra lappar, De är precis den modellen och färgen och snörningen jag letat efter! Grymma att ha när snön försvunnit lite till för om jag börjar använda de nu så blir ju mockan förstörd!

Söndags Fika

Tjingeling! Nu sitter jag och carro på Waynes och pluggar, dricker kaffe och snackar! Jag har lagt ned rätt många hundra lappar på en kamera väska och ett minneskort nu, I dag har jag knallat runt med kameran inlindad i ett par tjocka strump byxor för att skydda den mot stötar och det var rätt många som tittade lite halv snätt på mig, så en väska var rätt akut!

carro och jag på waynes coffee


Dagens citat


Som jag väntat...

Nu är den här, Canon eos 550 D vilar i mina händer! Jag fick i födelsedags present för lite mer än en månad sedan lovat av päronen att de skulle köpa en system kamera, men de nämnde aldrig någonting mer än att det skulle bli en Canon men så blev det en bättre och dyrare modell en vad jag kunnat önska mig! den här är värkligen grymm med alla sina funktioner. Så i morgon blir det ut och fotografera! ska bara köpa till en kamera väska ett minneskort och en fet och heltäckande försäkring till min skatt!
Canon eos 550 D

Ett lov, en vecka, ett annat liv!

Hej alla härliga underbara vänner och läsare! jag ber om ursäkt för mitt uppehåll från uppdaterande här på bloggen, jag har ju varit bortrest och inte haft tillgång till internet! Bilder från min skidsemester kommer ni få se så småning om men nu en kort sammanfattning av min vecka!

1. Blivit misshandlad av norrlands klimatet, d.v.s fet storm.
2. Träffat och umgåtts med riktigt sköna människor.
3. Gått från att åka röd backe halv bra till att sätta svart och offpist (nästan) alldelles utmärkt!
4. Sätt norrsken för första gången.
5. Såg renar, rikigt nära också!

RSS 2.0