Spring 2011

VÅR MÅSTEN:

1. En byxdress
2. Ett par riktigt sköna vardags klack skor
3. En stor fladdrande sommar hatt

Jag vill ha vårgaderob och vår färger! är super taggad på lite allt möjligt men topp tre för stunden är det som står ovan. Jag har redan en riktigt läcker svart byxdress från Zara men skulle vilja ha någon i en härlig knallig färg också, kanske röd eller gul!? Sedan vill jag ha ett par snygga bekväma klack skor också, äger inga "vardags" klackar men har funderat på att invenstera i ett par! Jag har sedan förra sommaren letat efter en stor snygg fladdrande sol hatt, men det dök inte upp någon jag ville ha. Men har sätt att monki  har en snygg i kamelfärg så kanske slår till på den!

Acne 3795 kr
Är inte de här snygga!? Från Acne är dem, Pris: 3795
Just de här paret är inte i min pris klass, men någonting liknande ska jag hålla utkik efter!





Dom här är lite mer söta och nätta! Och det är mitt favorit sko märke också!
Vagabond skorna sitter sjukt bra på mina fötter! och 800 kr är ett mycket bra pris.





Ett Matte prov senare...

...sitter jag nöjd över att det gick så bra, Livet är bra underbart ibland! Lite trött är jag dock i dag eftersom jag hadde svårt at somna i går antar att det var alla söndagens intryck som spökade i min hjärna och gjorde så att jag inte riktigt kunde möta john blund!

Hörs senare!


What a wonderful world

Jag har haft en så ofantligt fantastisk underbar dag! Har inte mått så här bra på flera veckor! Hela dagen började efter att jag bästemt mig att gå till kyrkan som jag inte varit i på mycket länge och där vimmlade det av vänner jag inte sätt på år och dar så det gjorde mycket av min dag. Sedan så pluggade jag (och drack hejdlöst mycket te) matte två timmar med med en härlig vän! och efter det så han jag med att träna innan jag drog till ett coolt musik café inne i stan. Super skönt folk, riktigt proffsig live musik och bäst av allt... riktigt gott och billigt kaffe!
Ska skriva lite om det cafét här på bloggen snarast så att jag kan guida ännu fler dit en söndag kväll som denna!

flower
Bild från www.flickr.com

That was my day
Hoppas du har haft det lika bra som jag!


Kamera Sökes

Jag har kanske nämt det men jag fick i alla fall av mina förälldrar lovat när jag fyllde år att jag ska få en bra system kamera! Men ännu har jag inte köpt någon! Så en fråga till er som läser det här, någon som har tips om var det är rea på kameror just nu, helsst canon eller Nikon. Eller är det någon som kanske har en begagnad att sälja till och med?

Kamera sökes!
Hihi, tycker ni om min tre minuters skiss av en kamera! obsarvera att det inte ligger någonting seriöst bakom den här och den jag la ut i går, det tar lixom längre tid att scanna in bilderna en att rita dem men tycker det är rätt kul trots att jag snabbt kladdat ned det!


Te

Jag är lite splittrad när det gäller kaffe och te. Jag började dricka kaffe för några år sedan men sedan har det gått upp och ner... på sommrarna så hinkar jag i mig kaffe, dels för att orka och dels för att det är så gått med mitt sommarjobbs kaffe. När jag är hos pojkvännen så dricker jag också sanslöst mycket kaffe för att han gör så otroligt gott spexigt barista kaffe åt mig. men däremmellan så dricker jag nästan inget alls förutom när jag är ute och fikar, men te har däremot seglat upp på min topp lista de senaste halvåret! Jag dricker faktiskt några koppar te varje dag hela tiden nu för tiden.

Nu sitter jag i alla fall här framför te koppen efter en lagom full späckad dag, det är ju faktiskt enklast att sova på te också!

Tea

Sovsött nu mina vänner!


LILJEVALCH

Liljevalchs stora vårsallong öppnar i dag! Det skulle vara trevligt att hinna förbi i helgen tänkte jag men eftersom uttstälningen är öppen ända från i dag till den 27 mars så är det väll inge brottom!

Design tävlingen

Sl anordnar en Deisgn tävling där det går ut på att göra en snygg design till access korten, kul ide tycker jag! Jag är rätt taggad och tänker nog rita något skojsigt och skicka in till dem. Priset är att allmännheten kan bäställa kortet eller något sådant så priset är ju inte så kul men ändå! Vet inte riktigt vad för något jag ska göra, kortet är ju så litet så man blir ju rätt begränsad i storleken.

stativ

http://design.sl.se/


Insperation


Lite inspererande bilder av JOhn Bauer!

JOhn bauer

JOhn bauer

JOhn Bauer

De är så vackra och förmedlar värkligen kännslan av mystik.
Jag älskar dem.


En solig dag är en rolig dag!

Kärlek till en väska, är redan alldeles upp i öronen förälskad i min nya väska! Det här är min första riktigt egna snygga väska som jag är helt säker på att jag kommer ha väldigt länge (räknar med att den faktiskt håller ett bra tag). Tidigare väskor har jag alltid haft ”tillfälligt” i väntan på den rätta, och de har alla haft brister, för liten, inga små fack, dålig för ryggen osv... alla har ju varit fina men ingen har haft allt, men väskan jag har nu har allt och är perfekt!

Var ute i soljuset och promenerade i dag och carro tog de här bilderna med sin fantastiska kamera! Här är väskan ute och ser världen för första gågen också!

26/1

26/1

26/1


Låst

I dag på bild lektionen så fortsatte vi med förra veckans projekt, att arbeta fram en bild på skrap kartong, dvs man skrapar fram det man vill ha från svart papper och det man skrapar på blir vitt. Nu återkomm det problem som jag oftast stöter på av alla "problem" inom bild och form, Jag känner mig totalt handikappad eftersom jag inte kan sudda det jag gjort. Är ett sträck draget så sitter det helt änkelt där, inget att kunna ändra på. Så min skrapkartongs bild blev inte precis det bästa jag har gjort men jag tog hem lite matrial från skolan och har gett mig tusan på att ha gjort något snyggt av det tills veckan är över!

Sedan kan jag passa på att slänga in en kommentar till bilden nedan, det är en bild jag tagit på min acryl färg som jag använder. När jag målar med acryl så använder jag vit välldigt mycket, och den tar slut välldigt fort, dels eftersom det behövs så mycket av den när man blanndar färger men mycket för att jag använder den när jag täcker över något som blivit fel! Jag är lixom för mycket fast vid att alltid kunna ändra alting hela tiden, vill så gärna in och peta och ändra jämmt! Det måste jag släppa för det är någonting som skulle kunna hinndra mig i min utvekcling... så det jag vill ha uppnått konst mässigt innan 2011 är att lära mig släppa på den låsningen jag har vid att alltid villja kunna fixa till allting med hjälp av sudd/täckande medel.   

Akryl

På G

Jag har ett nytt projekt på g som jag tänker genomföra! Min ide är att sy en tyg påse, inte av denn klassiska pås modellen som alla har nu förtiden utan jag tänker mig ungefär en sådan gymmpa påse som min mamma sydde till mig för drygt tio år sedan då jag gick på lågstadiet. Jag minns hur stollt jag var över min leopard mönstrade gymnastik påse i "teddy" tyg. Den var finast  hela skolan (tyckte jag då) ända från den dagen den gjordes tills dess att den var utsliten kanske fyra år senare!

Nu hadde jag tänkt att sy något liknande för exakt samma användnings område som den jag hadde för länge sedan, Alltså tränings kläder. Jag orkar inte plast påsar som går sönder och gör så att alla grejerna trillar ut stup i kvarten och jag orkar inte häller min stora idrotts trunk! Dock så är den modellen jag ska sy extremt simpel så tror jag skojar till det lite genom att använda mig av lapptäcks teknik eller någon virkad fin detalj kanske! Vi får väll se, det blir ett kul vårprojekt i alla fall!


Magrutor inom en månad

Sitter på idrots teori lektion och har precis avslutat min planering om hur jag ska träna de närmsa veckorna! Det blir Friskis och svettis tre gånger i veckan och lite simning då och då som gäller! Jag slog nyss vad med min kära vän micke om att jag ska ha magrutor inom en månad! Har jag det så bjuder han på en kopp kaffe! Tror ni jag kommer lyckas?! Ska träna spinning efter skolan så det är ju inte mag träning precis men lite ben muskler är ju inte häller fel!

Tjingeling!


Wera väskor

Fick den övre väskan i födelsedags present förra veckan! Den är välldigt snygg och så men känns inte riktigt som min typ av väska, och när man köper en så pass dyr väska som jag vet jag ska ha länge så måste det klicka perfekt! Därför ska jag i morgon byta den till den undre, också av märket Wera.


Wera väskaWera väska

Tycker ni jag gör rätt val!?

Beach 2011!

Det är sol ute! så underbart fantastiskt strålande väder är det! I dag ska jag ta och knalla runt på stan i dags ljuset tills det blir mörkt sedan ska jag in på friskis och svettis och köpa Friskis kort så att man är snygg och smidig till sommaren som jag så längtar efter!

Solroser är en av mina absoluta favorit blommor!
solros
Bild från www.flickr.com

Nu ska jag ut i solen och vinter kylan och suga in så mycket ljus och energi som möljligt!

Lördag

Kikade på fotto vernisage i dag! det var en klass kompis som ställde ut, han är sjukt duktig och hadde bara under de här två vernisage dagarna sållt för  nästan fyra tusen! ska kila vidare nu på liten mys fest. Hoppas ni får en lika bra lördag kväll som jag!:)


Shoes

Skulle pluggat matte hela kvällen men var tog tiden vägen!? Nu sitter jag här med en kopp te och har ritat lite allt möjligt med min nya underbara svarta vattenfasta Tuch penna! Så skön att rita med Asso!Det bara flyter fram. Är lite sugen på att köpa ett par nya skor, så fick insperation till att göra en illustration till ett par skor jag ska köpa (någon gång detta liv)

Shoes are a girl´s best friend


Week Day rean, Nu är den här!

Jag hoppade av vid hötorget på väg hem från skolan kilade in på Vero Moda och hämmtade ut ett scampo och ballsam som jag hade fick genom en kupong från Elle. Sedan kunnde jag inte riktig låta bli att svänga in på Ceep monday också! De började ju sin omtalade 75% rea i dag eller om det var i går...  Jag skulle inte köpa något så jag tittaade och provade inte så mycket men min vän carro köpte ur mycket fina kläder, säkert fem plagg för under tvåhundringen! Dock måste jag medje att jag trots allt sitter med en Week day kasse med nya snygga jeeans i som jag inte kunde hålla tassarna borta ifrån! Visste att jag skulle köpa något när man går in i en nutik där jeeansen kostar 100 kr men det var det värt för jag hadde ändå inga taita jeens kvar längre! Nej men nu ska ta och kliva av bussen, strax hemma efter mycket köer och trafik!


Jag tippsar..

om en hemsida som har döds fina klockor av olika slag, jag föll för fickuren och de gamaldaggsa hals klockorna! Den här under kostar 298 kr och är en fullt fungerande klocka i gammal stil där man även får med en klockkedja till västen/byxan. Gå in på www.ovanligaklockor.se

 fICK UR


Tjingeling nu ska jag ta och vila upp mig lite, jag är så trött efter alla knasiga människor som sjunger för än vart man en är (typ fem gånger har någon sjungit för mig i dag mot min vilja) Men ett stort tack till er alla som har förgyllt min dag med uppvaktning på födelsedagen. Från starten på morgonen av familjen till muffins på tunnelbanan och så all annan sång och uppvakning! Love YOU!

Skumm Lycka

Jag kom på mig själv med att tänka i bilen på väg hem från teatern jag var på i dag, "åå, kommer Elle i brevlådan i dag! nej skit det är ju i över morgon, längtalängtalängta..." Jag tänkte inte på den fantastiska performace föreställningen jag precis sätt, jag tänkte inte häller på att det är min födelse dag i morgon och att jag har massa att se framemot, Jag tänkte bara på min Elle tidning. Men så kommer jag hem och så ligger Elle i brevlådan några dagar för tidigt! What a big nice suprice! Tänk att så lite kan ge så mycket glädje. Nu kan inte det faktum att jag har engelska gramatk prov första lektionen i morgon och behöver upp senasst sex sänka mitt humör häller!
elle


Olja och Akryl

I December så målade jag denna tavla.. Jag skickade även in den till LIljevalchls ung vårsalong men kom inte med på den utställningen. Caroline min nära vän var en av mina klass kompisar som kom vidare med sitt bidrag till vårsallongen, Det var hon så värd då hon laggt ned både själ, hjärta och dubbla tiden mot vad jag gjorde med den jag skickade in!   
Min julutställnings tavla
Min tavla är en akryl målning med lite intensivare färger än de på bilden åvan, den blå är betydligt mer "skrikblå"!


Carolins tavla
Caros tavla är en olje målning, vill ni se den live gå då på liljevalchs ungvårsallong som ställer ut den från och med 15 feb till den 27 mars! mer om det på www.liljevalchs.se

Bästa Baljan

Jag har på sista halvåret börjat uppskatta badkar mycket mera.
Efter att jag fyllde typ fem så slutade jag bada badkar och har alltid duschat sedan dess. För ett par år sedan så valde till och med vi i familjen att strunta i badkar när vi renoverade och byggde om badrummet och jag har inte saknat badkaret… fram tills nu. Jag vet inte vad det är men jag får sådan lust att bara sjunka ned i ett badkar, ofta så brukar min starka längtan efter ett bad lösa sig då jag badar i min pojkväns lägenhet men i alla fall! För att komma till saken så tittade jag på Badkars sidorna i Plaza Interiör förut och föll pladask för ett badkar som jag skulle vilja ha i mitt framtida badrum.

Badkar från Noro
Badkar Noro sand Från www.noro.se pris ca: 17995

Det här badkaret är tidlöst vackert, tänk det stående i ett luftigt badrum med mycket plats och så sjunka ned med tända ljus och lite badskum som enda sällskap. Jag såg ett liknande i en möbelaffär i rom i sommars och har sedan dess kikat lite efter liknande här i norden.

 


Kamera

Jag fyller ju år nu på onsdag, är rätt otaggad måste jag säga det känns som om 17 är lite halv mesigt tal att fylla, ingenting specielt händer ju nu, det ända är att man längtar ihjäl sig till att fylla arton som är en ålder som ger så mycket mer möjligheter än 17. Aja lite kul ska det väll kanske bli med födelsedag det är ju trevligt att få en anledning att bjuda vänner på middag och festa lite!  Men i alla fall på min önske lista står en kamera på första plats! Det är det ända seriösa som jag vill ha resten jag önskar mig är lite målar grejer och lite nya nagellack och så.

CanonNikon

Två toppen märken på kameror är Nikon och Canon, jag har inte riktigt kunna avgöra vilken utav dem som är "bäst" men tror att det beror från person till person vilken kamera som passar. Jag var först helt säker på att jag sulle köpa en system kamera men jag kom på nydligen att det skulle vara smidigt med en mindre kompakt kamera också! Är lite velig men det lär bli rätt tillslut!


"PÅ min näsa"

Har målat med akvarell hela dagen och testat en ny teknik när det gäller det, planerar att göra något riktigt snyggt som tar mer än en dag att göra och har gjort lite skisser "prover" till det. men nu för någon timme sedan trötnade jag på akvarell grejerna och ritade denna dam som tittar så försynt på fjärilen. tycker den blev helt ok då jag inte la ned mer tid än max någon timme på den här!

Blyerts teckning

Tyvär är det så att blyertsteckningar inte riktigt kommer till sin rätt när jag skannat in dem. Tycker den här är snyggare i värkligheten! Hm, ju mer jag tittar på den ju mindre tycker jag om den... vad tycker ni?

Med lätt hjärta

Har haft en riktig tjej mys pys kväll med en sedan länge nära vän. Tyckte jag hade gjort mig förtjänt av det såhär efter mycket plugg, och så måste jag vila upp mig för nästa vecka blir inte kul, har både jordens största Matte test + engelska kursens största gramatik test framför mig... därför pusstar jag ut i helgen! Vi gjorde mumsig Milkshake drack te käkade choklad och såg sex in the city kan man ha en mer typisk tjej kväll eller!? I herlgen blir der mycket måleri också, så förvänta er en del på bloggen!:)


"Den som börjar har gjort helften"

Jag är nu KLAR med min historia uppsats, jag måste medje att jag var osäker på om jag enns skulle orka börja på den men när jag väl kom igång så känndes det bättre! Nu är jag i alla fall klar och ska maila iväg den till min lärare. bättre sent en aldrig!

Jag vill ha...

För bara någon dag sedan så såg jag Jane Austens film Sens and Sensability som gick på tv, jag älskar hennes filmer av många anledningar men det som får den här filmen att sticka ut lite extra är de underbara natur bilderna över england men framför allt alla de vackra 1700-1800 tals kläderna. När jag såg den häromdagen kom jag fram till att jag vill ha en cape som den Marianne har i filmen, lite rödluvan liknande.

Cape från sens and sensability
Det här är en rätt dålig och suddig bild från filmen men hittade ingen bättre.


akvarell
Här är en snabb skiss på hur jag skulle vilja att den såg ut! jag tror jag ska se till att skaffa lite tid i vår så kan jag sy en sådan själv. kanske i marin blå sammet som är en av mina favorit tyger!


"den fina vackra fjärilen flög ut från herrens hand"

PLuggar historia och förundras över att en dag kan få en sådan underbar vändning! jag startade dagen med för lite sömn och fick sedan tillbaka en bild uppgift där betyget gjorde mig besviken plus att jag var ett nervvrak på grund av att min Historia uppsats skulle vara inlämnad andra lektionen (men den är ju inte klar). Men så plötsligt går allting bra istället! PÅ historia Lektionen så får jag reda på att jag fick full pott på ett gammalt prov och sedan sa min lärare att det var okej att lämna in Historia uppsats i morgon istället! till på köpet så ringde skolans Specialpedagog för en timme sedan och berättade för mig att det fanns en dator till mig från skolan som väntade i ett av klassrummen! Vilken strålamde vändning på dagen Asso!

fjäril
Här är en bild som för mig är en lycklig bild som jag känner avspeglar min sinnes stämning.
NU ska jag fortsätta med att spela "pepp" musik på spottyfi och skriva klart Historia fördjupningen!

Gissa Katten!

Det här är en en katt med ledsen blick, hatt och stövlar. Den finns med i en populär animerad barn film som är en av mina favoriter. Bästemde mig när jag såg den häromdagen att jag skulle rita av min favorit karaktär. Någon som kan gissa villken katt jag har ritat av? och från vilken film!? 


Katten i Shreek
Den här är ritad på ett A4 med olika hårda blyertspennor, en stompfer och ett knuddgummi (suddd). 






En dag på Fotografiska

I fredags spenderade jag hela dagen tillsammans men vänner inne i stan, på förmiddagen var jag faktiskt på Fotografiska och gick på utställningen Andy Warhol (Lady Warhol) och Fashion utställningen. Jag och mina tjej kompisar åkte ju till fotografiska för att se just Fashion utställningen och jag tror inte att någon av oss blev besvikna då det var oerhört mycket vackra, konstnärliga och inspirerande bilder. En till sak med Fotografiska som de är rätt kända för är deras stora butiks shop där du kan köpa allt från häftiga fotoböcker till kameror och foto prylar. Jag var lite snål och köpte bara tre ”vykort” att sätta upp nere i min målar hörna hemma, egentligen ville jag köpa massa kort, en tyg kasse och kanske några foto böcker. Men Sparar man så gör man och just nu så sparar jag till en bra kamera.

Fotografiska butiken
Fotografiska butiken




Vykorten här nedan är de som jag köpte, de två översta är fotografier som var med på Lady wharhol utställningen där Christopher Makos är fotograf. De nedersta är från Fashion utställningen.
från andy warhols utställningFRÅN 1930

Ps: jag skannade in de här vykorten eftersom min pojkvän lagat scannern! så nu kan ni förvänta er in scanade bilder igen!!


Problem

Har fått en del komentarer om att jag uppdatera bloggen för sällan, det beror främst av två anledningar. 1, Min scanner krånglar och vill inte sammarbeta med mig vilket gör att jag inte kan lägga upp bilder som jag själv gjort och vill scanna in. 2, jag tappade innan jul bort familjens kamera och kan därför inte ta kort häller.
Därför är uppdateringen rellativt dålig och tråkig. Jag hadde ju för avsikt när jag startade den här bloggen att ha den som en sorts samlingsplats på internet för min konst och "kreativitet". Därför är det skit surt nu när all min digetala utrustning krånglar.


INSPERATION


Inspererande bild


En inspererande bild som jag såg på en blogg jag råkade sväva in på, hon som målat denna är en mycket begåvad ilustratör vars namn jag är osäker på. Men hon kallar sig för smäm och du kan se mer av det på www.smäm.blogg.se


Mer positivt än neggativt!

Tjooho!
Skulle så hemskt gärna bara vilja berätta om hur underbart allting är här i stöten där jag är med familjen och pojkvännen. Men tyvär så har jag dragit på mig en rätt reäl förkylning. Har haft en konstant huvudvärk sedan i torsdags som nog till mesta dels beror på att jag är så otroligt teppt i näsan och har för att orka att vara social knarkat iprem i fem dagar i rad. Men mycket är bra också! För det första har jag ett långt och underbart jullov, jag har ingen feber och tror att jag håller på att bli friskare, jag befinner mig i fjällen med mycket snö lagom kallt och omgiven av personer jag älskar! Alltså mer plus en minus!:)


RSS 2.0