...I wont...

provdocka

någonting som har seglat upp på min önske lista den senaste tiden är en egen provdocka, mamma skrattade när jag sa det för hon på pekade att jag aldrig kommer till sak när det gäller att sy kläder, det kanske stämmer, men om jag hadde en prov docka tänker jag att jag skulle ha den som en fin inrednings detalj i mitt rum, huvudsyftet med de skulle vara att ha mina egna favorit kläder på den och smycken, har ialla fall hittat en dö mysig webb butik där det man kan beställa provdockor efter egen smak, tillexempel med sitt eget namn på osv, jag vill ha en i mina mått men det borde väll gå och ordna, hon gör dem ju på beställning...  kika in på den här hemsidan så får ni se mer. Den på bilden här ovan är inklädd i gamla notpapper (känner att det skulle passa mig) och kostar 2500 sedan så finns det ju billigare och enklare modeller också.

sommar lugnet

Det är svårt det här med tid, på sommrarna flyer tiden så lätt iväg och det är svårt att hålla koll på tid och rum, när jag är på jobbet har jag stenkoll på tiden och klockan men så fort jag kopplar av så fösvinner tiden. I dag efter att jag kommit hem från jordgubbs plockandet så degade jag vid stranden ett tag och lysnade på vågorna, plötsligt var jag jag osäker på om jag varit vid stranden tretio minuter eller tre timmar, det visade sig vara en bit över två timmar och jag hadde inte "gjort" någonting under den tiden, ibland är det stressande att inse att man inte fått ut så mycket av en förmiddag men jag tycker att det kan vara rätt härligt och nyttigt också.

Goa gubbar här nedan va!? 35 kr för en sådan här överfull bunke var priset, i morgon ska jag lägga ut mitt favorit recept på en sommrig jordgubbs drink! så håll utkik här på bloggen!
jordgubbar

jordgubbar








svensk sommar

villken svensk sommar vi har inte sant!? nä men här på öland så är det i alla fall knas knas väder och har varit sedan jag kom hit för några dagar sedan. En av uppgifterna som jag har på jobbet är att ta ut dynorna till uteserveringen när jag kommer kl åtta på morgonen och sedan ta in dem på kvällen när jag går (beroende på villket shema jag går den dagen) men i dag har jag tagit dynorna ut och in hela dagen flera gånger pga vädret. Först började det regna sedan blev det sol och gästerna ville käka räkmackor ute i solen igen (här bär jag ut alla dynorna igen) sedan så kommer det några stänk och dynorna ska in (precis när jag ska sätta mig och avnjuta min kaffe springer vi ut hela personalen för att rädda dynorna) typ så fortsätter det hela dagen... kom hem för någon timme sedan och käkade lite bullar som mor min bakat och som ni ser var det sol och skönt som på bilden nedan sedan gick jag in och lät middagen landa lite innan jag förberedde mig för att springa en snabb tur ned till sjön, och så regnar det nu igen! IGEN! säger bara det... svensk sommar.



 smör blomma

Hoppas ni har ett mer stadigt väder än mig mina vänner!!


Midsommar

Ja, jag jobbar, sover och äter! har jobbat åtta timmar per dag nu sedan jag kom till ön, i dag är det middsommar afton och enligt mitt schema jobbar jag på timmar i dag, dvs jag började vi åtta i dag slutade kl elva, nu ska jag käka midsommar lunch och vila upp mig och sedan går jag till jobbet igen kl fem och jobbar resten av kvällen! 

middsommar feeling!







Glad midsommar på er alla!



ett datum att ringa in i kallendern 17/11 2011

Har ni tänkt på att sammarbeten mellan svenska modehus och designers börjar bli allt vanligare de senaste åren! Hm är några som tidigt började med gäst designers och de har hunnit med sammarbeten där några av de mest hippade och exklusiva utländska mode hus stått för design samarbetet bland annat Lanvin, Karl Lagerfeld, jimmy choo och Stella McCartney, nu är i alla fall Versace näst på tur. De inleder ett sammarbete som kommer resultera i en huvudkollektion som finns i många Hm butiker världen över från den 17 november i år. Donnatella Versace som är syster till Gianni Versace som startade det italenska modehuset har även designat en mindre vår kollektion som bara kommer säljas online från den 19 januari 2012 (det får bli internet shooping på 18 års dagen minsann) Det som jag tycker är extra roligt med att denna nyhet släpptes just i går är att jag mycket lägligt såg värsta feta dokumentären om Gianni Versage i söndags "mordet på mode kungen" för er som är intresserade så finns den säkert på tv4 play ett litet tag till, alla borde se den även du som älskar fashion och du som tycker allmänt om historia och spänning (de går igenom Giannis tid för mordet och hur mordet gick till).

Ps: glömde nästan säga att H&M den här gången har valt att göra sammarbetet med Versace på det sättet att det sträcker sig över HM- Home också, Donatella Versace ska blandanat designa några utvalda inrednings artiklar, kuddar och ett överkasst. Den 17 november ska jag vara lite snabbare med att hänga på låset på HM:s dörrar för det är minsann många gånger som jag ångrat att jag inte köpte den där lanvin klänningen innan den var slut... det får inte hända igen, ser jag någon snyggt denna gången ska jag inte tveka så länge!


flytt fågel

sitter i bil på väg till öland för att sätta igång med sommarjobbet med start i morgon förmiddag och njuta av sommaren på riktigt, känner inget solklart lugn fören jag befinner mig på solen och vinndarnas ö där jag alltid tillbringat mina sommrar. Ska under fem veckors tid bara tjäna in cash, slappa i solen, hänga med vänner som är från öland och så vänner som kommer på besök, älsklingen kommer ju ner till mig om några dagar när han får ledigt från jobbet och efter det så ska vi inte vara åtskillda särskillt många timmar denna sommar!

Jag har försökt få med mig alla mina viktigaste målar och konstgrejer nu när jag åkte, och jag kan säga att jag tvivlade när jag la upp allting på köks bordet på förmiddagen, det ni ser nedan är mina olje färgs låda, akryl låda och akvarell skrin, och så pallett knivarna akvarell blocket, skiss blocket, blyerts/kål pennorna och fin liner pennorna. Men allting går om man vill och jag lyckades klämma ned allting i mina annars så väl sorterade och ordnade målar lådor. Hadde ju inte varit fel att ta med mitt stafli också men det går ju inte ens in i bilen!
i min resväska


Det som fick vara utanför lådorna där jag samlade allt var blyertspennorna som ligger i en ask för sig, annars så ligger mina skatter i tre små fina lådor nu. hoppas kunna vara mer kreativ och skapande en någonsin denna sommar.

inspererande kreativ mor

Hej hallå!
förlåt för dålig uppdatering här på bloggen de sista dagarna... det har varit rätt mycket som hänt och jag har inte haft tid med datorn, jag har umgåtts mest med vänner och pojkvännen mina sista dagar som ledig innan sommarjobbet drar igång! Något mer som hunnits med är min mors feta födesedags fest och här tog jag lite bilder innan gästerna kom, för jag måste lixom lägga in en eloge till min mor som gjort så otroligt stiliga, trendiga, kreativa och välgjorda party vimplar! fatta att hon har klippt ut sicksackat och sytt 80 st vimplar som hängdes ut både inomhus och i trädgården!

Tema: "sommarfest"






Brillor!

köpte ju ett par fin fina nya solglasögon på weekday för någon månad sedan, men de försvan och jag har beslutat att eftersom jag bara slarvar borta mina så köpte jag ett par billiga från beyondretro istället!
De här kostade hundra riksdaler och sitter jätte bra (typ lika dana som mina gamla)
brillor: beyond retro

Ny underbar klänning

Hello! nu är jag mätt efter en smarrig cesarsallad på traktens bästa resturang, jag invigde också min nya klänning från weekday som jag köpte i går på REA!
cesarsallad

Den var på 50 % så kostade 200 kr villket är ett riktigt kap! jag skulle nog säga att det hadde varit ett kap även om jag inte köpt den på rean för den sitter så himla snyggt och är sådär skönt asymetrisk. Älskar asymetri både inom arkitektur kläder och möbler! kläningen är i ett bekvämt och tunt matrial som gör många av weekdays kläder så bekväma och svala.
min stört snygga klänning
aa just det har ju en ny frisyr igen! tror nog den här är här för att stanna den här gången! vad tycks?

champagne frukost

Godermorgon! I dag fyller mor min år så det firas med champagne i trädgården och lite gormet ostar och liknande till frukost! Hon har fått en ur läcker retro orange bil av pappa och en mobil av mig och brorsan! nu ska vi strax dra iväg på någon överasknings grej som pappa fixat så ska byta om till en ny klänning!
champanj frukost

Här är den bilden ni får på födelsedags "barnet" eller dvs mamma som är halvvägs till 100! 
födelsedags barnet!

shooping

Godmorgon!
kaffen är uppdrucken jag är vaken och nu bär det av in till stan! måste tippsa om weekdays stora rea som började för någon dag sedan, de har ju en jätte stor mellandags rea och så har det en rea nu, i dag tror jag att de fortfarande har 50 % på det mesta men om några dagar höjer det till 75 %! jag ska dit och shoopa tajta stuprörs jeeans i dag i alla fall, alla mina andra har blivit för stora, antagligen för att de töjer ut sig så mycket.

Ha en bra dag nu alla kära läsare så hörs vi i kväll!

yes thats my afternoon...

så himla iriterande!! jag åkte upp och köpte en ny och fin duk på förmiddagen att måla på, tog fram mina fina olje låda som alltid får det att krypa i fingrarna av iver att börja måla, och så har jag ingen insperation alls när jag väl fällt upp det stora stafliet och plckat fram alla grejer... sådant suger, satt där och stirrade på den vita duken en lång stund, men sket sedan i det och gick in och sov en stund på soffan istället. Nu regnar det ute också, måste komma på något roligt att hitta på nu så att jag blir uppmuntrad!

stina kan i alla fall liva upp en någon grå dag! en mysig katt puss behöver jag!

random summer pictuers

Känner verkligen att det är sommar nu! badade i går igen och jag och brorsan gick omkring med fötter i det blå i morse. Helt klart badbart i mälarn! 
sommar feeling

 en av mina myssiga missar!


sommar

Vi har tagit ned gardinerna från köksfönstret nu också för alla växter utanför billdar varje år en naturlig gardin/vägg av grönska!
sommar

Ja lite sommar tecken helt enkelt!

Det blev ingen duk men det blev en tub med färg

När jag väl kom upp till färgafären så kom jag ju på att jag behövde en till röd färg att komplitera min winsdon färg med, så pengarna räckte bara till en tub med olje färg och inte till en ny fin duk... jag har målat hela eftermiddagen i alla fall fast på lite mer fula panoer och papper, dock så tog jag inte kort på den jag målad i dag för den blev faktiskt så fin att jag väljer att ge bort den till en vän som önskar sig en tavla, (och då kan jag ju inte lägga upp den här på bloggen innan hon fått det!)

Här nedan är däremot en bild på en äggolje tempera målning jag gjorde för några veckor sedan! tog hem den från skolan för någon dag sedan.


min nya mysiga färg!


en sådan dag

tecknar

Godmorgon godmorgon! nu har jag vaknat och det är dags för mig att sätta igång med allt som ska göras, förutom att städa huset så tänkte jag måla större delen av dagen, tänkte börja på en seriösare olje målning utifrån ett gäng skisser jag gjort men då behöver jag en ny och riktigt fin duk att måla på, vanligtvis köper jag dukar och allt mitt målar matrial på kreatima men det är ju så långt dit så jag orkar inte ska istället ta longboarden upp till färgafären i närheten och se om de har det jag söker! Ses i eftermiddag kära läsare, lägger ut lite bilder när jag kommit en bit med tavlan!

Favorit Frukost

Idag så startade jag dagen med min favorit fruksot! på helgerna brukar jag försöka lyxa till frukosten med pannkakor eller kanske scones men min absoluta favorit är ju trots allt enkel fil med bas musli och lite olika nötter och frukter i så det är med den frukosten jag deltar i en tävling om smarrigast frukost på den här bloggen.
min favorit frukost'
fruksot
Dagens musli består av lite klasisk bas musli och sedan har jag toppat med två av mina favorit nötter samt pumpa känner, torkade tranbär och så sommarens favorit... jordgubbar! persikan tänkte jag skiva ned i filen också men den blev godare som gott tillbehör istället!

Kanal 5 juni festen

Ja i dag är det söndag och jag har sovit i tolv timmar i natt och är riktigt utvilad! Fredagen var helt stört kul och modevisningen på kanal 5 junifest gick bra! Fatta stört påkostad privata "personalfest" kanal 5 har med tanke på att blandanat September sjöng, det var en fet modevisning och en rad med flera andra artister på scen. Å andra sidan är det väll inte så konstigt att de kostar på en sådan fest det är ju till största delen bara massa tv folk, kändisar och bloggare där. Mitt medverkande i hela kalaset var i alla fall som modell på catwalken med resten av Target gänget!

Lite bilder med min kamera hur det såg ut backstage...
här jobbar de för fullt!
Styling och fix minsann, här stylas en av modellerna av ett gäng av de profesionella stylisterna.


bakom kulliserna...
Här är min hårupsättning, det blev en svinrygg byggd på mestadels löshår!

en av de andra modellerna christelle sminkas!
här makeas modellen och vännen cookie en sista gång innan visningen.

veronica fixas innan visningen!
Vackra Veronica sminkas! Den här bilden har jag snott från martins blogg, världens skönaste kille som vi minglade med under efterfesten, han var där som stylist, han är för övrigt en av Sveriges största manliga modebloggare. klicka dig in på hans blogg här!

Vi modeller var inbjudna till efterfesten efter att alla kanal 5 människor käkat middag, vi var några som orkade stana blandannat Lovnes som är på bilden nedan, hon ler stört mycket eftersom vi för tillfället tittar på september som sjunger "mikrofon kåt" 
lovnes
september sjunger på efterfesten
här ovan har vi september och nedan syns itype! haha måste säga att itype fick med publiken som ignen annan, kan bero på att de spelade på efterfesten och alla var lite mer dragna och lätt flörtade då!
itype sjunger

Har inga bilder från själva catwalken eller någon bra bild när jag har på mig någon av aoutfitsen. Det kanske kommer så småning om! Agenturen tog ju en del bilder också.



borde sova

var inne snabbt hos frisören i dag för att möta upp nyfixade mamma oc sedan göra sällis hem, fick då till min överaskning se mitt eget ansikte i en utav tidnignarna som frisörer alltid har framme, det var i tidnignsmagasinet mirror som är norden största frisyr tidning. Bilden var tagen på mig från Elmia mässan där jag var hår modell i våras, skojigt att det var en bild på mig minsann! (haha även fast mitt namn aldrig nämndes utan bara min trendiga frilla och den yberduktiga och kända frisören bakom)  ska nog sova nu, lite nervös inför morgondagens modellande... måste ju vara yber pigg och frisk i morgon utan mörka ringar under ögonen! godnatt!



trötter


Det var en kväll i juni...

Sitter och vilar mina ömma fötter i ett fotbad i dag igen, köpte ju ett par nya träskor häromdagen (eller exakt lika dana med samma märke som jag tidigare slitit ut så många par av så nya var de egentligen inte för mig) och nu har jag fler blåsor på hel skumma ställen på foten... men men mig lider det ingen nöd på, läser en tidning och njuter av kvälls solen på altanen också. Till på köpet så har jag varit på en anställningsintervju på morgonen så nu har jag nog kammat hem ett jobb till hösten! Nu på eftermiddagen var jag på "fitting" inför mode visningen som det nu är bestämt att jag ska gå på fredag! (skriver mer om visningen i morgon när jag själv vet mer) det är ju alltid kul att pröva plagg efter plagg speciellt när det är läckra märken och kläder man aldrig själv har råd med! Nä ska faktiskt lägga mig tidigt i kväll är trött även om dagen inte var så värst ansträngande egentligen, men jag har gått och varit lite små nervig hela tiden, först innan anställnings intervjun och sedan har jag varit nervös över klädprovningen i dag, det här blir ju första jobbet för den här agenturen så jag var lite osäker på hur stämningen och allt skulle vara. Men alla var dö sköna men samtidigt jätte professionella så det var skönt!

fina fötter
mmm mysiga mjuka fötter, jag gillar fötter!


by the way...

...jag och älsklingen reser ju till paris om mindre en åtta veckor, stört mysigt! nu så är det så att hotellet ej är bokat... blir yber tacksam om någon av er härliga läsare som varit i paris dvs rätt många med tanke på att paris ligger i toppen över mest besökta städer, skulle kunna komentera om ett bra prisvärt hotell i Paris! (eller annat som är bra att veta om staden) det är ju alltid bäst med tipps från någon som är lite utomstående, det som står om alla hotellen på deras hemsidor är ju inte jätte kosntruktiv kritik!



solhatt funnen! men ack så dyr...



Har letat sedan i vintras eter en lite oversize hatt! då tänkte jag mig en fillt hatt men en stråhatt skulle ju passa bättre såhär till sommarn! den här underbara är från toppshop (fast jag vill ha en utan band) tyvär så kostade den jag tittade på för någon dag sedan en bit över tre hundra kr och det tycker jag är rätt mycket pengar för en hatt...
Jag kanske slår till ändå, får se!


photosession

Det här är fotografier på mig som Olivia Walter Arte har tagit. Det är bilder till min portfolio till modellagenturen target Models som numera är agenturen där jag tillhör. Hadde möte med dem förra veckan och ska skriva på kontrakt med dem alldelles snart. Visst är olivia en sjukt duktig fotograf!?











Vad tycker ni om bilderna? villken är snyggast, profsigast, fulast osv... ?


samanfattning

Under lov så flyger tiden lätt iväg! har bara njutit av livet och inte haft tid med bloggande, men nu är lovet snart slut, det som återstår nu är bara lite nationaldagsfirande med klanen! här är en sammanfattning av min helg! mys med vänner, pojkvän, frukost i solen och lite fottojobb! 

rit stundmoment
frukost med älsklingen
frukost på alltanen




varvar ner

sitter med slitna fötter i ett varmt fotbad, käkar lite jordgubbar och ska strax sätta på tredje avsnittet av programet fashion som visats nu i slutet av våren varje tisdag på ettan, åttonde delen visades i tisdags men jag har bara kommit till tredje, tittar på svt play! Kopplar av helt änkelt och har ändå lite svårt att fatta att betygen är satta nu och att jag faktiskt är "fri" i många veckor tilll...
mina fötter:)


eames stolar

Eams stolar
dör lite när när jag ser de här stolarna! älskar ju den här stilen på möbler, är det bara jag som tycker att de påminner lite om string hyllan i formen? De här är i alla fall ett par Eames stolar som man kan köpa för rätt många tusen men en dag ska i alla fall jag äga en sådan här stol eller i alla fall en liknande!


RSS 2.0