Nästa destination Kittelfjäll...

nu är jag på väg mot snöigare områden! sportlovet ligger framför fötterna på mig och jag är SUPER TAGGAD på en vecka med skönt häng med vänner jag älskar och fantastiks åkning i backarna! jag ska sitta i buss i 13 timmar så jag har laddat upp med chic, Cosmopolitan och solo. Ska tagga till lite med vännerna på bussen nu och dröma om morgondagens feta backar! Tjao
jag

Tjej mys

I kväll har jag och carro tjej mys kväll! vi dricker te, käkar onyttigt, och färgar hår och målar naglar! Jag har varit sugen på ett blått nagelack länge så efter skolan i dag gick vi in på kicks och tro det eller ej men just mitt favorit nagel märke (Isadora) hadde någon sorts kanpanj på några ap snygga färger där en av dem var turkås blå, så jag slog till på tre färger blå, grön och kastanjebrun! 19 kr st kostade de!



Här nedan kommer lite bilder från färgnings stunden
carolin med färg
carro och jag
carros slut ressultat

Ritat har vi också hunnit med i kväll! här är mitt öga som carro målade av!
öga



En ny kompis

Förra veckan så anmälde jag mig till en tävling på en blogg jag råkade snubbla in på! Första priset var en liten söt virkad munk som hon gjort, knasigt nog så van jag bland alla de som deltog!:) I dag fick jag den fina handgjorda munken på posten! så söt asso! den har nu en fin plats på min byro och passar så bra in. Tack till www.fruhorn.com som skickade denna till mig!

lilla munk

Betong

I går sprang jag förbi på bok rean! Jag kollade både akademi bokhandels och City åhlens böcker. Nu har jag innhandlat två nya böcker, en som ligger inslagen som jag ska ge bort och så en till mig själv också!! "skapa i betong och mosaik" hette den boken som jag kommer ha användning av själv! Det är en steg för steg bok med mycket fina bilder och beskrivningar som passar den som aldrig har arbetat med betong förut eller den vane betong konstnären! (jag är nog någonstans mitt emellan nybörjare och van)

 betong och mosaik
skriven av: Sussana Zacke, Sania Hedengren
Kostar en bit över hundringen i vanligga fall men jag fick den för 59
på Åhlens bok rea!


Mer skor

Stilleben-skor
Skit snygga skor från sidan www.thecoveteurcom 
Det är en hemsida som satsar på att fotografera stilleben med mode i focus! kika in på den sidan om du tycker om bilden ovan!

Guldigt huvud

Här är min färdiga lilla figur som först var en liten fyrkantig gips bit som jag med hjälp av en kniv och lite liknande material reducerade fram ett ansikte ur. Den guldiga beläggningen som täcker den vita gips ytan är guld blad som är tunnare än tunnaste papper jag penslade också på en vätska som gjorde att ansiktet ser älldre ut d.v.s förålldrings process. Det här gjorde jag och lärde mig på våra form lektioner men jag ska nog köpa lite material och göra något liknande hemma! Form är så sannslöst roligt asso!
Här är ett ansikte jag skrapat fram


En svart vit värld

kom nydligen hem från skolan och har precis käkat lite sopp middag. Ja ni läste rätt... jag kom hem så sent som kvart i tio från skolan!! jag satt kvar i bilden som de flesta tisdagar och ritade och fixade en gammal bild läxa, tiden bara rann iväg! här nedan är lite bilder på det jag har gjort i dag på förmiddagens bild, vi jobbar fortfarande med svart vitt och skuggningar, kulkul:)

Till höger är kortet jag ritade av i mitten är mitt kladd papper och till vänster är resultatet, allt målat med vit krita på svart papper.
my pickture

Här kladdar jag lite på en serie som jag tjuvstartade på när jag var klar med uppgiften!
process


HÄr nedanför är carro min vän som också ritar av en bild med vit krita!
carro ritar

Insperation

Jag har visst fastnat i några skor veckor minnsan! Det mesta jag önskar mig och planerar köpa framöver är skor, bläddrar jag i en tidning så ser jag bara de famntastiska skorna och jag får till och med insperation av skor när jag målar! så här kommer en inspererande bild (tyvär från en källa jag inte mins) på ett par minst sagt bedårande skor med matchande strumpor!
skor med spetts strumpa


Mycket vill man göra, mycket gör man inte ändå...

Mina planer var att gå på sy festivalen/mässan i helgen men jag kan inte gå i morgon eftersom jag lovat bror min att titta på hans skid uppvisning och i dag så ska jag servera på en 40 års fest från fyra så hinner inte dit innan. Jag lägger min lördag förmiddag på att städa här hemma och gå en sväng på isen! om jag hinner klart allt jag ska göra innan fyra så kanske jag kan rita lite också!:)

sommar feeling!

kläning från mango  klänning från mango  kläning mango
Vad tycker ni om de här bedårande klänningarna!? Jag tycker om den minimalistiska stilen som är över dem! dock om den röda varit lite mer röd så hadde det varit perfekt, men ska kila förbi deras butik och se hur de sitter på! Är inte uringningen i ryggen på den nedersta helt makalös också!?
De är från mango och kostar 699 kr st.


Läckra eller?!

sko av: alberto Guardianisko av Alberto Guardiani
De här (mycket speciella) skorna som Alberto Guardiani är skaparen till tycker jag är otroligt kreativa och lekfulla och det är coolt att det är läppstift klackar på dem! Konst i högsta grad! om man ändå hadde råd med de här! Kan inhandlas på www.colette.fr för en bit över tretusen lax!

Syfestivalen

sy festivalen
Sy festivalen äger rum från i morgon till på söndag, jag är värkligen super taggad på att gå! Jag tänkte ju gå redan i höstas när de hadde sin höst festival men ska göra ett nytt försök i helgen! jag har inte hittat det perfekta mönstret för min cape än, det kanske dyker upp något där!:)

Blogg tips!

Blogg tips:
www.fruhorn.com

"Den bästa acesoaren är en snygg tjej kompis"

Jag inledde min morgon med att läsa metro på tvärbanan (som vanligt) och till min stora förtjusning har Metro börjat med en ny bilaga som ska komma ut ca en gång i månaden tillsamans med metro, den innehöll en hel del spännande mode nyheter och fashion bilder!
 

Dagens andra hörjpungt är också att min fina vän carro hadde ett par nya skor från www.nelly.com i dag som jag är lite avundsjuk på! Dock blir hon 186 lång med dem och jag som brukar känna mig rätt lång med mina 173 cm blir som värsta lilla pygmen bredvid henne!



Jag ska bara...

I dag var jag och tittade på Liljevachls ung vårsalong och stora vårsallongen, det var jätte inspererande och kul! Det roliga är det är så många jag känner som ställer ut på den lilla vår salongen för oss ungdomar men även en kompis morsa ställer ut på stora vårsallongen där bara etablerade och profsiga konstnärer ställer ut! känner mig riktigt stolt över att tillhöra och umgås med mina duktiga klass kamrater! Nej nu ska jag ta och sätta på hög "pepp" musik, fixa en kopp te och ta och röja lite i mitt rum som har skrikit i flera dagar (veckor kanske) efter städning, jag har ju inte kommit hem innan kl tio någon gång på en vecka så i dag blir det röj!

puss och kram skumbanan hörs mer senare i kväll!


En present

Jag fick "den röda boken" i går av Älsklingen! Det var jätte länge sedan jag sa att jag önskade mig den men han kom ändå ihåg det! Nu har jag den andra boken i en serie om åtta böcker där varsin bok har tilldelats varsin färg, Böckerna bjuder på ett fakta späckat inehåll med 200 olika vackra bilder fördelat på 288 sidor! Jag får mycket fin insperation av de snygga fotografierna men tycker även att det är ruskigt kul att suga in "onödig fakta" som i det här fallet är relaterade till bokens färg! Vem vill inte veta var den röda färgen ursprungligen kommer ifrån eller varför rött är kärlekens färg!?



Den röda boken

Jag Har nu den röda och gröna boken och har planer på att införskaffa hela serien!
är du nyfiken kolla på www.bockerifarg.se


Alla hjärtans dag




Alla hjärtans dag är en dag som är inringad med en fet penna i min kallender! Februari är oftast så kall och vintrig och det är en lite "mellan månad" när man bara går runt och fryser och väntar på ljusare tider. Därför tycker jag det är otroligt fint att allahjärtans dag alltid återkommer den 14 februari varje år och ger alla en anledning att komma ihåg och tänka extra på våra närmsta. Någonting som dock är lätt att glömma är att allahjärtans dag är så mycket mer än bara presenter och gåvor, det som kanske betyder mest är små saker du kan göra för dina käraste, Små fina handgjorda kort, kanske bara lite vackra ord till den du älskar eller en klassisk middag tillsamans! Jag blir glad för allting med hjärta och tanke bakom (förra året fick jag en hjärtformad semla som älsklingen lagt ned mycket tid och kärlek på) I år har han tagit ledigt och rest hela vägen till mig för den här dagen och det är kärleks present nog och tillräckligt!

Happy valentines day alla underbara!


American pankakes

amerikanska pankakor
SÅ här blev pannkakorna! gjorde först en smet men sedan var de så goda att vi gjorde en satts till. Rekomenderar starkt den hemsidan där jag hittade receptet, www.pannkakor.se Kolla den hemsidan om du är som mig och är barnsligt förtjust i allt som har med pankakor att göra!
Vi hade blåbär, jordgubbar och sirapp till!


Snö kaos och pankakes!

Jag skulle egentligen varit i skolan nu men bussarna från Ekerö är inte så sugna på att gå i dag så jag kom lixom aldrig till skolan... men älsklingen är ju hemma så det gör mig inte så mycket att vara hemma och mysa lite när snön ligger tjock där ute! På vädret sa dem att det skulle snöa ungefär två decimeter i går men jag trodde inte riktigt på det så tog rätt våriga kläder i alla fall villket jag fick ångra när jag senare försökte gå från bussen hem i tre decimeter snö! Köpte faktiskt en mössa på indiska för 19 kr för att värma huvet lite!:) NU ska jag göra american pankakes till lunch! Hörs senare!:)

Vår sko

sko
Här är skorna jag förmodligen ska köpa! har kikat runt lite efter liknande men det lutar åt dem här!
Från Eurosko
Pris: 899

Gör jag rätt val!?


Längtar!

Sitter och skriver på mitt argumenterande tal som ska vara klart till måndagens svenska lektion! Jag skulle jobbat i helgen egentligen men nu kommer ju pojkvännen hem och stannar över alla hjärtans dag så det blir till att göra klart det i kväll! Jag har fortfarande inte fått tag i någon kamera!! hadde jag vetat att det bara sålldes och reades ut kameror precis runt jul och i början av januari hadde jag nog slagit till direkt för nu hittar jag inga bra priser alls! Urk!

150 kr kilot

Jag fick riktiga vår kännslor i dag när jag var ute och fikade och gick på stan med några riktigt härliga vänner! Solen värmde riktigt skönt när man stod i lä för blåsten! Jag kom överens med Anna och Ida om att det var vår luft men att det riktiga vår tecknet är när gatorna sopass på allt grus... sorligt men sant när jag tycker det är lika mycket vårtäcken när snödroppar tittar fram som när en maskin sopar bort grus, ack för stockholmare!

snödroppe
Än är det ett tag kvar men jag ser fram emot den dagen som de här tittar upp!

Jag köpte tyg i dag på Ohlsons tyger, jag knallade in där bara för att fördriva tiden innan träningen och kika runt lite, och tro det eller ej men jag springer på en korg där det ligger "rest" bitar av sammet, och så hittar jag den där riktigt djupt mörka blå färgen jag söker! perfekt lagom stor också den kommer att räcka perfekt till en liten kape men luva till mig! 50 riksdaler gick det på, Helt oförskämt billigt för så fint tyg!  

Hurtbulle

Dricker te och funderar på om man ska orka med middag i dag, har sovit så dåligt den senaste tiden är ruggigt trött så ska se reprisen av sol sidan och sova efter det! jag ska ju trots allt upp kl fem i morgon för att hinna med träning innan skolan! Hurtig är man!


Testing testing!


Köpte en fin finliner penna nydligen!:) här var den första "testing" bilden med den.

"flickan bakom flor nätet"

Är rätt nöjd med den här men är lite ledsen över att den ser så ful ut inskannad på datorn, en del detaljer och skuggor försvinner verkligen! heletsintrycker är så mycket finare i värkligheten... kanske borde investera i en ny scaner! 

By: mig
Av mig, insperation fotto från Chic,
Pennor: "Deverent" Hb,4b, 3b,9b + halv dåligt sudd* och stompfer

ps. om någon undrar så är det rutiga (som nästan inte syns på skärmen) flor som man hadde förr i tiden, som sagt man förstår om man ser den live...


Fika!

Sitter på Waynes´s Coffee i Ume och myser med älskling! Wayne´s bärjar nästan bli ett av mina favorit cafén faktiskt, alltid lika mysigt och trevligt vare sig det är i umeå eller Stockholm. Såg på bio nyss och kan varmt rekomendera The King's Speech som var en riktigt bra film! Huvudrollen spelades av Colin Firth och han får ju vilken film som hällst att glänsa till lite extra! Nu är det i alla fall en timme kvar tills det är dags att ta planet tillbaka till Stockholm igen, ska dricka upp Smoothie'n och sedan kyssa pojkvännen adjö!

Håll utkik här på bloggen senare i kväll då kommer det upp skisser och liknande som gjorts i helgen!

"far jag kan inte få upp min kokos nöt!"

Jag och älsklingen var och handlade lite middags mat nyss, och jag såg att de sållde Kokos nötter billigare! Mums att äta bara sådär som snacks men det blir gott att riva ned i vår skaldjurs soppa också!
Det tog sin lilla tid att få upp den men efter att vi filat upp ett litet håll och sedan kastat den ned från ballkongen så gick den i två delar!

kokos

Mums för kokos nötter!

Promarker

Jag satt och målade med Promarkers pennor för första gången häromdagen, de är riktigt härligt asso, pennan bara glider över pappret och det känns nästan som om pennan leder handen och inte tvärt om! Dock var dem jag lånade från skola väl använda och utslitna så kanske borde investera i ett par egna och lära mig använda dem på riktigt!

promarkers pennor

En person som är helt suverän och specialiserad på att använda de här pennorna är bloggaren Bokkei! Porträttet här nedanför har hon målat, man kan ju önska att man skulle bli så bra som henne någon gång!
Bild av bokkie
Kolla hennes konst på www.bokkei.blogg.se


Det lilla extra!

Min pojkvän har det lilla extra. Killen med glimten i ögat lixom, han ger mig hela tiden det där lilla extra som piffar upp vardagen! När vi vaknade för några timmar sedan var jag döds hungrig och frågade om det fanns frukost i kylen, han svarade nej, tröttheten av att behöva gå til ICA och handla hann aldrig slå till innan han förklarade att han kvällen innan handlat allting som borde finnas med på en brunch + blanndat pannkaks smeten. Kan det bli bättre! Brunch ensam med pojkvännen 80 mil från "värkligheten"?
äggBIlder från weharit
Photo: Angela från www.weharit.com

Så nu efter Bacon, äggröra, croasonger, pankakor med sirap och massor av bär/frukter mår jag helt fantastiskt!
Älsklingen har en lektion i dag på en timme så jag dricker kaffe, målar naglarna och bara njuter av livet!

Tjingeling!


A ticket to love

blomma
Reser till Umeå i morgon kväll, det blir natt buss och flyg hem på söndag! Saknar min älskling så och ser fram emot att se honom! Tänk att jag lyckades skaffa Billiga biljätter!


Temat?

Hej hopp alla glada!
I dag har jag haft veckans långa form lektion! Vi håller på med gips bindor och gör figurer/former inspererade av NIki dde saint phalle som är en cool och mycket känd formgivare.

skulptur av NIki de saint phalle
Av Niki de saint Phalle

Sedan så kom jag och några klass kamrater på att vi skulle villja ha en utställning ihopp utanför skolan! En av mina vänner har lite kontakter på något galleri man kan hyra, Det är ju viktigt med en skön lokal. Men det är det inte så brottom med först måste vi komma på något tema på utställningen så vi kan börja arbeta på målningarna vi ska ställa ut. Med ett tema så blir det en mer spännande och ihop hålld utställning! Vi måste ha ett rätt brett tema som är lätta att få insperation av några förslag?! kanske "tro hopp och kärlek"?

 


RSS 2.0