Grattis Carro!

Hejhopp! här är en bild på carros piercing som hon tog tidigare i veckan! snyggt eller vad tycker ni?
tjejen fyllde även år i går villket vi firade hela gänget!

 CARROS PIERCING
Födelsedags"barnet"!
carros födelsedag



I mitt paket

Inte så oväntat så var det ju min goodibag eller "betalning" från modell jobbet för två helger sedan som låg i paketen jag fick i dag! jag visste att jag skulle få mycket hår produkter men det var ändå en glad övaraskning att det var så mycket! Har även stört mig lite på att mina "långa" hår slingor som ramar in ansiktet lockar sig ibland (villket pajar min frisyr rätt mycket)  så har funderat på att ringa Swartzkopf och be att få köpa en plattång av dem billigare, men de tänkte tydligen på det för jag fick med en skit bra plattång värd bra många hundralappar! Så kul det ska bli att styla håret i morgon bitti!  
hår produkter!!

cliffhanger

I dag har jag rullat omkring på brädan med favorit carro i hamarbysjöstad, käkat årets första kul glass i solen med vännerna och även besökt ett ställe i gamla stan för att stötta mina två vänner som gjorde två nya spännande piercingar. Kom hem nyss och konstaterade att det var på minuten 12 timmar sedan jag åkte från huset i morse.

Såg att det låg ett paket utanför dörren i dag, vad kan det vara ska äta nu och öppna efter maten!
NI får se vad som var i om en liten stund!! (Bloggens första cliffhanger!!)
paket på posten


Sommar planer

ja jag är en sådan person som planerar otroligt mycket (har en riktigt väl fylld filofax som jag bär med mig överallt, nördigt värre) nu är min sommar fullspäckad och helt inbokad med grejer.

1. Jag sommar jobbar i fyra fem veckor på en resturang på öland som ligger varmt om hjärtat.
2. Ska bada och hänger med kompisar på öland hela juli när jag inte jobbar.
3. ta någon liten tripp till Gotland för att mysa i visby med vänner.
4. Vara med min älskling hela sommaren vad han och jag än har för andra planer.
5. häromdagen så bokade jag och simon flygbiljätter till paris, så första veckan i augusti bär det av till huvudstaden av romantik men min älskling! (Sommarens huvudpungt!)
6. Är sjukt sugen på att sticka iväg på någon festival i sommar, och är osäker på villken eller om det änns blir någon så den pungten ligger fortfarande öppen och är inte bästemd!
 
Paris

Hur kommer eran sommar se ut vänner!?


Körsbärsträden står i blomm

NU blommar körsbärs blommen för fullt i Luma! så skönt att våren är här!

körsbärsblom




Äggoljetempera

Godkväll!
I dag har jag målat med äggoljetempera, att måla med äggoljetempera är en gammal metod som användes flitigt innan den olje färg vi har i dag uppfanns. Det var kul och lärorikt att få lära hur man blandar den bästa äggoljetemperan och det är ju rätt ekonomiskt, receptet vi använde är kvar i skolan men bas receptet består av ägg, linolja och någon sorts av förtunnings medel t.x.e vatten eller lösnings medel, självklart så krävs piggment pullver för att skapa fram färgen också. Blev helt okej nöjd med min abstrakta målning som jag skapade med temperan så den får ni se bilder av nästa vecka när den har torkat klart! Äggoljetempera tar ett bra tag innan det torkar men är mycket slitstarkt.

pigment i olika färger
Bild på snodd från min favorit konstnärs butik, kreatima.

Nu ska jag gå och sova har tandvärk och är sjukt tisdags trött!

Livet glider otroligt fort

Lov går alltid så fort, den här påsken har bara flygit iväg i rasande fart! Det är inte det att jag inte hunnit med mycket för det har jag under den senaste veckan men det är mycket som jag trott att jag ska hinna göra som jag faktiskt inte hunnit, bloggen är en av de saker som blivit lidande av att jag njutit ute i solen och inte rört datorn sedan i onsdags! Men i morgon börjar skolan och vardagen och min älskade pojkvän har åkt hem så då får jag tid till bloggen mer, brukar ju ha datorn på bussen till skolan. 

fjäril
Vacker fjäril i trädgården i dag, har drömmt om att fånga ett fotografi på en fjäril och jag ger mig inte fören jag har en perfekt, här kommer mitt första försök i alla fall!



Sista kvällen

Nyss hemkommen från värsta fest måltiden, vi gick först längs med kanten på marmar sjön, och satte oss sedan för att se ut över det enorma vattnet. Så fint asso, och fisken var precis ny fiskad och lyxig, (lite turistigt till skillnad från de ställerna vi tidigare ätit på, men skit samma) de kom till och med in med ett gäng hela orörda fiskar på ett fat och så fick vi välja en de skulle tillaga! propp mätt och nöjd och belåten av vad Istanbul har erbjudit ska jag nu sova i den mysiga hotell sängen och sedan åka hem i morgon förmidag!

Minaret
Det här är skälet till att jag sover rellativt dåligt varje kväll, muslimerna ber ju hela tiden deras morgon bön börjar redan runt fem och efter det är det svårt att somna om, här ovan är en utav minnareterna i närheten.

Godnatt


Shoe happiness

I dag så regnade det ur mycket på förmiddagen, men nu är vi på hotellet och tar det lugnt samt inväntar solen, den ska tydligen titta fram ur molnen runt fem tiden någon gång! Jag har äntligen hittat lite skor också, en skit bra sko affär bara en bit ifrån där vi bor sålde en massa till bra pris + kvallite! de översta skorna köpte min mor, men jag kanske köper dem av henne om hon ändrar sig, (om inte så ska jag låna dem ofta)
ballerina

Sedan kunde jag inte låta blir att köpa ett par lack skor! har alltid gillat lack skor, de här är i mörkbrunt och vit.
Lackskor

Ååå glömde nästan säga att jag och mor min knallade in på ett perfymeri, vi trodde inte att det var så seriöst eftersom många går runt och säljer perfymer på gatorna och sedan säger att det är den-och-den perfymen och så kanske det bara är vatten i en fin märkes flaska. Men inne i den här butiken så var det fina diplom och tidnings artiklar som skröt om att det var ett serisöst perfymeri i Istanbul, till på köpet var det en välklädd turkisk kvinna som köpte parfym innan oss så då vet man att det inte är någon sorts turist fälla! Min parfym jag köpte dofftar kort och sagt välldigt gott!

Nu ska jag gå och köpa lite färskpressad frukt juce på gatan nedanför, adjö!

Tisdag


I dag startade vi dagen med en jätte frukost på hotellet och begav oss ut på Istanbuls gator! I går så blev vi genomblöta efter mindre en några minuter så i dag var vi utrustade med varsit paraply, och ja, det räckte alldelles väl med att jag skulle släpa runt på klumiga paraply hela dagen för att regnet skulle hålla sig borta (villket faktiskt var mycket skönt). I dag har vi varit på stora shopping gatan och prövat lite allt möjligt, dock inhandlades inga skor i dag häller!


Blå mosken tidigare i dag!


Krydd bazaren kikade vi också in på i eftermiddags.


Här är spårvagnen vi åkte i dag, det är en av världens äldsta spårvagnar!

Det var kort och gott om min dag, Godnatt vänner!

var är du sol?

I dag strosade vi runt på den stora Bazaren så gott som hela dagen, det ös rägnade när vi vaknade och jag befarar att väderleks rapporten som sällan stämmer kommmer ha rätt när de sagt att det ska regna och vara omkring tio grader här de närmsa dagarna! Villken sjuk otur med vädret vi har! Aja vi hadde det grymmmt på bazaren, den var skit häftig och helt enorm.

I morgon tror jag att vi ska på fler marknader och bazar områden och då ska jag köpta smycken!
Bazaren


Jag köpte en liten söt fickspegel för tio lire ( ca 45 kr)
spegel

sjalar

Hittade och lyckades pruta ned en helt fantastisk sjal i cashmire som jag kommer använda flitigt! den är så otroligt len och mysig och har ett blått mönster som klär mig gallant (hoppas jag)
Min sjal

Vi var på Cemberlitas badet på eftermiddagen som är ett mycket mycket gammalt spa/badhusdels för att värmas upp lite efter att ha knallat omkring i ett kyrligt Istanbul. Ända från 1584 har badet betraktats som en av världens vackraste bad. Vi betalade för att få tvållödder masage och skrubbning villket var både bekvämt och bra för hyn. Nu när den gamla vinter hyn är borta kan man börja lägga på sig lite bränna!


Nydligen anländ till Istanbul

Landade i Istanbull för några timmar sedan och har hunnit komma till hotellet, boa in oss där, gått en sväng längs med Bosporen och tittat och tagit kort på all fisk som såldes nära vattnet, det blev ingen middag vid vattnet i kväll det var rätt kallt och blåsiggt nu i kväll så vi käkade på en finfin lokal resturang en bit bortanför de resturanger som bara lockar turister! 
  
 Middag i Istanbul

Fisk försälljnig
fisk marknad



Marulk

I morgon ska vi se blå mosken, knalla runt på stora basaren som är en av världens äldsta och största inomhus marknader, marknaden byggdes redan på 1400-talet för handel med siden, kryddor och guld. Allt det sälljs där en i dag fast i kombination med b.l.a. skinjackor, sovenirer och mattor. Det lär blir en del av min morgon dag och SKOR står överst på min attt-hitta-billigt-lista.


Istanbul

Nu åker jag tillsamans med familjen till Turkiet Istanbul om någon timme! jag ska ta med den andra datorn och tror vi har internet på hotellet så jag håller bloggen lite lätt uppdaterad!

hÖRS DÄR!

Knopp

Det knoppas och våras i en super fart! Simon kom i morse och mitt hjärta är varmt av vårsolen och älsklingens närvaro! I morgon bär det av till Istanbul så nu ska jag fortsätta packa!
knoppar

älsklingen!

Hej sol!



Jag har ätit frukost på alltanen i dag! gick upp kl tio gjorde smoothie och satt där och läste och målade naglarna. Jag börjar kl ett i dag nämligen så är på väg till skolan nu. Solen lär tydligen steka på i rätt många dagar och jag njuter i fulla drag, i morgon kommer simon hem också och vi har inte sätts på tre veckor så jag längtar som en galning! livet är bra härligt!

ps: om drygt 48 timmar åker jag till Istanbull, har börjat räkna ned!

Take away

Tjo! här är min nya takeaway kopp den är skit snygg och jätte bra håller värmen och är praktisk men ändå stilig.
Den andra takeawaykoppen jag har är helt i plast medan den här är gjord i stengodds och sillikon vilket ger ett lite lyxigare intryck! Jag köpte den på LAGERHOUSE för ändast 59 kr! Älskar lagerhouse de har så mycket skumma onödiga bra ha saker till billigt pris!
Termos kopp, Lagerhous


Skillan

Skilla



Hela vattnet var täckt med is här för två och en halv vecka sedan! sjukt vad våren kommer snabbt när den väll kommit igång!


sol

I dag var det helt sjukt underbart fantastiskt fint väder! Jag njöt i stora drag i dag på håltimmen då jag och mina sköna vänner satt i solen, pluggade och myste. Jag gillar verkligen solen man blir varm både på insidan och utsidan specielt i år när vintern var så lång. Bilderna här nedan är tagna med carros kamera men när jag kom hem så tog jag en liten foto runda ned till sjön och tog lite kort på naturens vackra ting, de bilderna hamnar här på bloggen senare i kväll! 

 carro y Agnes
Här är jag och min myssiga carro!


ps: fick min första sol bränna i dag! man ser en liten liten hudtons skillnad formad efter linnet jag hadde!


Sömn och koffein

Torsdag morgon och jag har max 5 timmars sömn i bagaget! som jag trodde blev det rätt sent i går men jag fick stjus från örebro av en av frisörerna så det var i alla fall bekvämt. Kul Hadde jag öckså och det blev en bra visning, det satt strax under 100 i publiken så det var långt ifrån samma enorma publik som i helgen men det gjorde inte att det var mindre nervöst, tvärt om. I helgen var catwalken både högre och större och i kombination med att det var mer ljussättning och kamera blixtrande så hadde jag inte samma kontakt med publiken i som i går därför var det ungefär lika nervöst båda gångerna! Nu ska jag till skolan och ge gärnet på ett historia prov och hinka i mig kaffe för att hålla mig pigg!



Ska läsa Elle tidningen i dag också! den kom i går så jag tänkte läsa på tåget till örebro men jag och en av de andra modellerna pratade bort all tid så har en del kvar att läsa! Jag prenumererar ju på elle men utöver den så har jag köpt tre andra tidningar den här månaden. Inte bra, måste tänka på att spara pengar!

Ha en bra torsdag nu mina kära läsare!

Beach beauti

Lookbook Bikbok
look book bk bok

Den här svarta baddräkten vill jag sjukt gärna ha! har letat efter en sådan rätt länge så även fast bikbok inte riktigt är där jag brukar köpa kläder nu för tiden så ska jag nog knalla förbi och prova den! 149 kr kostar den och bikinin kostar 49 kr del, ett kap alltså!

MYSIS

tassar

Ett par mer oskylldiga tassar en de här två kan man ju knappt hitta! Min mysiga katt!

Ständigt på språng!

I dag komm tröttheten från helgen och för lite sömn ikapp mig. Jag är så trött att jag både svammlar och snubblar hit och dit, jag hadde dead-line på en tjock svenska essä i går vid midnatt så jag satt ju framför datorn till fem i tolv så det var yber trögt att gå upp strax efter sex i morse! Men men påsklov och Istanbull samt mys med älsklingen väntar nästa vecka så det är bara att bita ihop några få dagar till! Det posetiva med den här dagen är dock att Schwartzkopf hörde av sig igen, tackade för helgen och sa att det hadde sätt fint ut och frågade om jag kunde åka till Örebro i morgon för en till visning! Så det bär av till örebro i morgon alltså fast som tur är ska jag inte stylas i tre dagar innan utan jag ska bara vara där över eftermiddagen/kvällen och köra direkt på visningen eftersom jag fixades i helgen! I morgon blir alltså intensiv och händelse rik och inte mycket tid för vila! menmen livet är för underbart för att man ska kunna sova och ta det lugnt, Jag är ständigt på språng!


OPI

Köpte fyra nagellack från OPI i helgen på mässan! de brukar kossta 150 kr st men det var lite billigare nu på mässan så jag köpte fyra stycken! me jag visar ingen bra bid på färgerna i dag för jag ska ge bort två av dem och hon som ska få dem får inte se allt för mycket!  
opi

Tisdag morgon

Godmorgon Tisdag!
Nu är jag på väg till skolan, är super taggad på bild lektionen vi har fram till lunch! vi ska börja måla med Ägg-oljetempra villket nog blir riktigt roligt men framför allt lärorikt då jag inte testat det förut! Jag har en vagel i ögat i dag också, ni vet en sådan där som inte syns men som klämmer och gör ont så det känns som om hela ögat är svullet! Aja ha en bra dag alla mysiga människor!

Öga

sol och första dagen med mitt nya hår

hair
Tog en bild i dag efter skolan på min mindre en 24 timmar gamla frisyr!
Hihi min älskade lillebror har tagit den här fina bilden!

pictures

Några av alla nagelack som såldes på Elmia mässan i helgen!
Nagel choop från mässan!

Här är jag men halv klippt hår och blont/vit hår! (dvs innan färgaren ändrade sig och tyckte rosa var snyggare)

några timmar av blont/vitt hår!

En vacker klänning från lördags visningen



Mer bilder kommer!

...en liten glimmt av något mycket störra...

Här är det färdiga reultatet efter en mycket lång proces och många timmars arbete (från stylare sminkare frisörer och alla andra som slitit som djur kring oss modeller och visningen tidigare i dag). Jag ska berätta mer om hur allting gick och så ska det minsann läggas ut massor av bilder på bloggen allt eftersom, tänkte ladda ner bildern jag tog och så lägga upp de som fotograferna och pressen tog allteftersom jag fåt tag på de korten! 
 
ny frisyr

mitt nya jag
Här ovan är jag när det sista klipps på scenen för att demostrera för publiken

Ska sova nu! måste vila upp min ömmade kropp, mina klackar jag hadde på ca 12 cm och sylvassa så jag är rätt stel.

09:40

Färdig färgad, färdig sminad nu väntar bara kläderna och sedan blir det catwalk, eller först så ska jag klippas på scen också. Nervös! kommer ramla med klackarna!

KL är fem... på morgonen!

Okej, jag har ju räknat ut att det finns glammigare jobb en modell jobb... asso fy vad slitig helg! inget negativt då för allt är ju värd mödan. Nu håller min nya frisyr på att växa fram och alla otroligt proffsiga frisörer jobbade intensivt med att få rätt färg på det till sent i går! jag han också klippas lite men resten ska klippas på schen i dag söndag! tidiga mornar och sena kvällar men det är skit kul! Nu blir det att springa iväg till taxin för att åka tillbaks till Elmia insperation. (mitt hår är nu kritvitt om det är någon som undrar, och jag har en as skön kort frisyr som ej är färdig klippt men som kommer bli sjukt snygg)
någtra av moddellermna som gick visning i går! (hår uppsättning)
Här är några modeller från fårdagens visning! fast det var håruppsättnings visningen!

ps. det här inlägget är nog osamanhängande men jag är sjukt trött av alla intryck och roliga händelser.

önska mig lycka till på catwalken i dag!! kraaaam


Elmia insperation

I dag startade jag dagen med en rejäl frukost innan jag satte mig i bussen med de andra modellerna som blivit utvalda av Schwarzkopf från Stockholm och åkte till Jönköping. Jag var nog rätt nervös i morse, jag kände ju ingen men det satte sig en riktigt härlig tjej bredvid mig på bussen och det är hon och jag som nu delar hotell rum nu. I jag har jag inte gjort så mycket mer än att minglat runt och pratat med de andra modellerna och fått lite info angående helgen och klippning. det är nu bestämt att jag är en av fyra som ska klippas av Tylor Johntson i helgen, asso fattar ni TYLOR Johntson. Vad jag har förstått så är han faktiskt världens bästa frisör, fatta coolt! Och av alla modeller som är här (kanske 30-40 st från Schwarzkopf ) så ska jag bli klippt och färgad av honom, så coolt! Så om det är någon som har vägarna förbi Jönköping på i helgen så kom förbi Elmia inspiration!   

Ps: Tylor är Vicktor Becham och David Beckhams frisör och skapade den kända mohikan-frisyren som blev jätte känd 2001 han har även klippt en rad andra stora kändisar och han är även känd för sina mode jobb för blandannat Vogue och Elle, (jag kan bara säga att de andra frisörerna är rätt roliga när de pratar om Tylor som flygs hit från USA i morgon, de säger hans namn med sådan vördnad att man skulle kunna tro att de talar om ett helgon och alla understrycker den enorma äran jag har som blir klippt av honom) hihi kul!!

Mer info om mässan kan du hitta här!

ps: förlåt glömde kameran i dag så det blev inga bilder!


Tack simon för ny design!

Min fina pojkvän har gjort om designen på min blogg i dag! vad tycker ni?! kom gärna med kritik om vad som kan förbättras!
älsklingen
(haha den här bilden är skum hoppas du inte blir arg för att jag lääger ut den älskling!)

Tack älskling!

....Avslöjande...

Jag har varit sprudlande glad ända sedan förra helgen. Dels är jag inne i en ”glad period” just nu, jag menar det är ju vår och allt! Men förra veckan så meddelade Schwarzkopf mig att jag är en av dem som blivit vald att följa med dem som modell till Elmia Inspiration 2011 och det är en bidragande faktor till min otroliga lycka. Jag var på casting hos dem förra veckan men vågade knappt hoppas på att få följa med, men nu är det klart och mina väskor är packade, jag åker med buss med resten av modellerna i morgon bitti och jag kommer ha en fantastisk helg som bjuder på allt möjligt, jag kommer ha helt sjukt kul men det kommer också bli nervöst, jag ska förmodligen gå på en kat-walk eller något så är orolig för hur jag ska klara det, men jag håller på att övertyga mig själv om att publiken ska ha mest fokus på håret (det är ju en frisör mässa).  Men vi får ju se! Håll utkik här på bloggen för massa bilder på hår, naglar och liknande, och självklart kommer det en del mysiga insider bilder!

ses i morgon nu ska jag SOVA!!


Life

Har haft lång rolig och kreativ form lektion i dag, fått kuponger på Burger King gått omkring på söder med Micke och Christine och sedan käkat middag med Micke (på Burger King såklart) Nu är jag på tunnelbanan på väg för att träffa sköna människor och sjunga en liten trudelutt, livet leker och mitt humör strålar ikapp med eftermiddags solens värme.
 


Från wehartit
Bild härifrån

PS. Glömde berätta om mitt lilla innpulls köp alldelles nyss... en ask jordgubbar! riktigt mumsiga asso!


Form lektion

Här är några av mina skojiga klasskamraters form projek som jag fotade för någon vecka sedan, dock lägger jag inte upp någon bild på den jag gjorde, blev inte alls nöjd:S






Porslins Te burk

Den här te burken köpte jag till en kompis på hennes födelsedag i helgen. Jag bara smällte fullkomligt för den underbara formen och att det är en en te burk av så fin kvallite, jag hoppas att hon har den med sig till sina olika kök hela livet! Den är köpt i på "Te haouse" vid hötorger på på kungsgatan. (ca 130 kr men minns inte riktigt)
det finns fler liknande fast nässtan ännu snyggare som det står kaffe, havregryn och andra köksliga grejer på. Ska nog köpa någon burk till pojkvännens kök han har ju trots allt ett eget som skriker efter lite personliga detaljer.
tea




Snödroppar

Såg Tussilago från buss fönstret när jag åkte hem från skolan, jag gick på blomm jakt när jag kom hem och det här är lite av det jag hittade i trädgården!

snödroppar
snödroppar

vinter gäck
Vintergäck

Mysisgast stina
Min älskade katt stina<3

Sanday morning

Jag har ett rätt nyköpt te som jag är mycket nöjd med! Scampange/jordgubb är smaken på höjdar tet, Jag är mer för gröna teer i vanliga fall men det här svarta tet är himelskt gott!

champanj jordgubbs te

Hoppas ni får en bra söndag! nu ska jag kila iväg och möta dagen med storm!


Jag drunknar i skolan...

Klok som en bok sa ugglan

Har sjukt mycket läxor i dag! dels har jag mycket i skolan den kommande veckan men jag väljer att ligga ute i rätt god tid för det jag ska göra till nästnästa vecka också, nästa helg hinner jag inte plugga någonting jag hadde tänkt ta ledigt den kommande fredagen och åka upp till min älskling i ume! så i dag vigs min dag till plugg och te drickande, om jag har tur hinner jag kanske rita lite senare i kväll om jag blir klar med allt på min plugg lista!

Att unna sig


smink bag - Face

smink bag - face

Jag tyckte jag var värd en liten present i dag efter en intensiv och prov tät vecka! Jag tog och köpte mig den här underbara smink necessären från FACE som jag länge spanat på, men det har varit så svårt att välja färg de har ju säkert tjugo olika nyanser, den här är brun men guld skimmrande i vissa ljus! Jag är mycket nöjd och känner att jag valde rätt färg till slut ändå! 169 kr gick den på, inte dyrt men sammtidigt inte så billigt jag har nämligen hört det ryktas om att kvalliten är halv bra. Den blir perfekt att ha liten och nätt i väskan.

RSS 2.0