skoroliverskoroliverskoroliver.... SKOR

Nya skor! tjugo kr kostade det på en loppis jag var på i lördags. Så gott som oanvända också! vet inte riktigt om jag gillar dem eller inte än bara... har kommit fram till att de är lite som oliver lite äckel goda lixom, först är de äckliga sedan vill man ändå ta en till för att eftersmaken är så smarrig och så liknar det ingen annan smak häller! 
så känner jag för skorna också.


SÅ nu undrar jag ÄRLIGT vad ni tycker om dem!?  Fina, fula?

Rosen Agnes

Dricker en av mina dagliga koppar kaffe och sitter och njuter av sommar värmen i skuggan på alltanen. Jag klagar offta högljutt över att jag bor så lång ifrån Stockholm citty (ca en timme) men i de flesta fall är jag ändå glad att jag kan koppla av här ute på "landet" fågel kvitter, gräs, trädgård och mälaren nära till hands!

Agnes rosen

Agnes rosen

Det här är en av rosorna i våran trädgård, den första började blomma i dag. Rosen heter faktiskt Agnes på riktigt också villket är rätt coolt tycker jag den är ljust gul/ kräm färgad, Min ros helt enkelt.


Trött tjej

Trött i dag asso, sov dåligt i natt för att jag var rätt nervös över ett viktigt möte jag hadde i morse (lovar att jag ska förklara mer om det så småning om men kan bara säga att jag har stora planer på g) mötet gick bra så var strålande glad resten av dagen men tröttheten kom ikapp nu i kväll så har faktiskt redan lagt mig i sängen för natten, köpte tidningen SOLO för en stund sedan också! tyckte jag var värd det efter all betygs hetts och liknande som i dag faktiskt är över för detta läsåret, skönt! brukar inte läsa solo men man fick med en gul bikini så föll pladdask för deras köp knep. bikinin satt faktiskt helt okej fungerar som sol bikini!



godnatti<3


Hej Väder!

Hej och godkväll!
jag har haft en mysmys helg asso, filat på det sista läxorna innan betygen sätts, träffat härliga vänner och myst på alltanen hemma med familjen i dag. Det är ju faktiskt morsdag i dag så jag och brorsan förgyllde mammas dag genom frukost på sängen, bak av smarriga kakor och sedan så sminkade jag faktisk mamma villket hon har velat länge. det var kul men ovant att sminka någon anna men det blev snyggt, tanken var att jag skulle fixa hennes naglar också men det hanns inte med i dag!

vad blir det för väder!?
ser ni villken funderande blick jag har! Jag står och funderar på vädret nämligen, så himla stört väder det har varit i helgen, regn och sol om vartannat, fick tända lampan mitt på dagen för att det var molnigt och mörkt och sedan sekunden efter så blir det så soligt och varmt att chortsen åker fram.
hm.. vad är det för väder vi lever i?

Ännu ett av Konstens alla uttryck

Är inte de här bilderna sjukt coola!! Det är ett fantastiks samarbete mellan två otroligt begåvade människor, den ena frisör se mer av henne här, och den andra fotograf klicka här,  jag såg deras konst första gången på Elmia mässan tidigare i våras och tycker den är så otroligt vacker, inspererande och kreativ. här nedan är de två fotografier jag tycker mest om, längst ned är det vykort/visitkort där många av deras fina fotografier är samlade.

samarbete mellan camilla och leornad
Bakom de här två ligger det ett så komplicerat hantverk också, de här vingarna är faktiskt gjorda av riktigt hår, blopmsterpinnar och liknande, samt fjädrar till örnen under!

camilla och leornado


Är så sanslöst fascinerad av alla olika uttryck konst kan ta. världen är allt bra härlig!
Jag vet att de sålde fotografier i deras monter på elmia mässan för en överkomlig summa, jag ska nog ta och försöka köpa fotografiet så snart jag har lite pengar över!

Min eftermiddag i bilder

Hadde tänkt ta ett kort på mina fötter bara för att ni ska få se hur sanslöst plåstriga de är, jag kan ju lika gärna ha dem inlinndade i bandage istället för alla tejp, skavsårs plåster och liknande som täcker mina fötter... sedan kom jag på att det väll inte finns en kotte som brys sig om att jag har ömtåliga fötter som jag prässar ned i höga klackar så jag tog ingen bild på mina fötter denna gången! NI får istället se lite vackra blom bilder från trädgården och en bild på mig i mina läckra skor som jag nu äger, de är värt att ha lite ont om skorna är så snygga! (och föresten är det bara de första dagarna innan skorna formats som de är osköna)

dagens

maskros
fjäder
klocka

Min eftermiddag i bilder, sovgott nu!
adjö


Det nallkas för slututställningar...

I dag har jag varit i skolan knappt en timme, jag redovisade bara mina illustrationer och fick lite utvärderande ord från min lärares sida om vad jag ska tänka på för att bli en bättre illustratör. Nu är jag precis hem kommen från konstfacks slut utställning som jag passade på att se med några klass kamrater i dag när vi slutade så tidigt. Konstfacks slut/vår utställning är öppet veckan ut mellan 12- 19. Nu är jag mycket inspirerande att göra något eget både efter feedbacken från min lärare och efter all fantastisk konst som konstfack visade upp!

Här är två illustrationer jag gjort nu under veckans kurs, har rätt många som jag glömde i skolan också så ni får nöja er med de här, ser ni att det är under temat androgyn, fashionistas houte coture!? Akvarell och finliner i ett format snäppet större än A4 därför är de lite mörka i kanten för de gick ju inte in i scannern helt!



illustration i akvarell, finliner

I morgon ska jag nog gå på Beckmans design högskolas slututställning också! då ska jag se till att ta med kamerans så kan jag dokumentera allt fint!


blue is´s blue



work in progress


suttit och tecknat illustrationer så gott som hela dagen, blädrat i tidningar för insperation och druckit kaffe! uptäckte nyss när jag gjorde klart den sistaillustrationen att jag skaffat mig sprängande nack spärr, fy bubblan!

Arty, fashion, androgyn haute couture

har haft mycket att göra de senaste dagarna, när jag inte umgåttts med vänner eller min älskling som var hemma i helgen så har jag plugga, än är inte "stressen" över häller, på fredag kväll har jag den absolut slutgilltiga deadlinen och då är jag fri men tills dess ger jag gärnet! Den här veckan så har vi dock jordens roligaste produktions vecka, alla har tilldelats olika grupper och jag går då en illustratons kurs på fem dagar som verklgien är kul och utvecklande! I morgon så ska jag jobba hemma hela dagen med fem illustrationer i valfri teknik, med temat androgyn, fashionistas, haute culture. Ska bli så roligt och jag är jätte inspererad.

Hittar inte mitt minneskort till kameran så lägger inte upp någon av de roliga bilderna jag tänkte visa er från helgen... var kan en tjej som jag med lite för mycket saker i huvudet lagt bort ett pluttigt minnes kort!?


glasögonorm

Holla!
I går var jag och gjorde syn undersökning och som jag trodde så behöver jag glasögon! jag ser inte jätte dåligt men tillräckligt för att behöva ett par med lätt styrka. Jag och ett par vänner skrattade gott åt många skojiga glasögon när jag prövade dem, men har hittat många snyga också!



Vad tycker ni? de här gillade jag mest!


Fri som en fågel fredag

I dag är det fredag! Det ska bli finfint väder i dag, jag har ingen matte så slutar vid lunch och så har jag haft sovmorgon nu på morgonen, det absolut bästa med denna fredag är dock att älsklingen kommer hem i dag!
Hoppas ni får en bra dag ni också kära läsare!



Tycker den här bilden jag tog tidigare i veckan speglar hur fin den här dagen kommer bli! Lätt som en fågel går jag genom min fredag, tyngden av sanslöst mycket plugg har släppts från mina axlar för i går kväll hadde vi dead line på allting i skolan inom alla ämnen så nu vilar lugnet efter stormen om man säger så.

i skrikande behov av...

...skor. Vare sig jag har ont om pengar eller inte så måste jag faktiskt ha nya vår/sommar skor, jag har under flera veckor spanat på ett par på scorett som jag är sugen på men har nu bestämt mig för att slå till om de finns kvar i butik i morgon! Vad tycker ni om Sandaletten på trä klack under? De är ju inte så jätte sköna att ha en hel dag och jag kommer inte precis ha dem varje dag i sommar. men tänkte att jag också kunde köpa mig ett par billiga basic ballerina skor någon annan stans, kanske din sko eller sko punkten de har ju nästan bara billiga skor!
Sandalett på träklack
Tycker de här är prisvärda asso! 699 kr!

En inte fullt så trött dag ändå...

Så här ser min sena lunch ut i dag! Nationellaprovet gick bra i morse och jag fick även sluta vid tolv så då åkte jag hem för att plugga och käka en god lunch!

 



Gjorde mina underbara utsöka favorit pannkakor som jag testade första gången i helgen, Det här är seriöst världens bästa recept! mums så goda de är, speciellt i dag när jag hadde färska jordgubbar på också.
Jag lägger ut receptet här nedan så kan ni också prova!



receptet kommer ursprungligen från http://frukostera.blogg.se/


Old

Lägger ut en gammal akryl bild som jag gjorde för rätt precis ett år sedan!
gammal akryl målning från ett år tillbaka

Kaffe Onsdag

Nu är jag på tvärbanan på väg till skolan... välldigt trött, känner starkt att det här kommer bli en sådan dag då jag går på koffein hela tiden för att hålla mig pigg...

kaffe dag
Esspresso = koffein kick


Upp kl 05:20 i morgon....

I morgon har jag nationella prov i mattematik tidigt på morgonen, jag hoppas tror och ber att han där uppe ska se och tänka på mig så att jag kommerihåg allting som jag kan och går ifrån provet nöjd. Hoppas mina kunskaper ska räcka hela vägen... 

Vardags lycka

I dag har det regnat till och från men det är ändå relativt behagligt väder ute, sommar regn skulle jag kalla det som kommit i dag! Någonting annat som förstärkte min sommar känsla jag fick är jordgubbarna som såldes för tre femmor vid Brommaplan, käkade faktiskt upp hela asken med gubbarna i innan jag ens hunnit hem! Nu så låg min efterlängtade ELLE i brevlådan när jag klev in genom dörren, Vilken strålande eftermiddag!



Hm.. en (STOR) nackdel med denna dag är väll att jag håller på att drukna i plugg men jag brukar försöka se det goda i dagen så just nu så blir jag ju bara mer taggad att göra klart mina skol grejer så jag kan läsa ELLE sedan!


MIn eftermidag i bilder

PÅ de två övre bilderna är det äppel blom och på den nedersta är det körsbärs blad.
äppel blomäppel blom



Art

Var ju som sagt på utsällning i går, kunde inte ta med mig den stora system kameran eftersom jag körde longboard så jag tog den lilla vi ha istället men den vägrade sammarbeta med mig så det blev inga bilder tyvär, det var mcyket fint så det var välldigt synd. Fick dock regält med insperation så begav mig hem för att måla med nya olje färgerna och det var riktigt roligt! tog ut staffliet så kunde stå ute i solen också!


Visar ingen hel bild av tavlan eftersom det ska bli en present men här är en liten glimmt.

OLje färger

Angående modell jobbet som jag blev tillfrågad i helgen så beslutade jag mig för att tacka nej den här gången. Det kommer fler gånger!

Lördag förmiddag

I dag har jag prövat ett nytt pankaks recept som jag läste på en frukostblogg jag följer. Det var fil istället för mjölk  i och pannkakorna blev sjukt goda! Efter den ordentliga starten på dagen har jag nu så gott som skrivit klart min engelska uppsats. Nu har jag minsann varit duktig så jag tycker jag är värd att glida ut på longboarden, det är lixom idelaiskt väder i dag för det har ju nästan varit för varmt tidigare i veckan, Jag har ju alltid grova jeeans när jag kör med brädan och om jag går ut för att köra mer extremt så har jag skydd också. Därför dör man av värmeslag om det är stekande sol och tjugo grader.

Bild på persikoträdet i trädgården som blommar för fullt, hoppas det blir mycket persikor i år!
Jag ska faktiskt ta longboarden till en konst utställning i dag. Konstvinden på ekerö ställer ut så jag behöver inte ta mig så långt! Kolla på bloggen om någon timme så har jag lagt ut några bilder från utställningen.

Ska jag, eller ska jag inte...

Har fått en förfrågan om att jobba modell i helgen igen, den här gången på en krysning mellan söndag och mondag där jag ska vara med på en visning för noir. fast har inte tackat ja än... vad tycker ni? Jag tvekar av ett själ, för jag missar skolan veckan innan betygen sätts.


billder från Noir stockholm


Lite bilder från deras galleri!

Olje låda!!!

Kreatima är min favorit konstnärs butik och jag brukar kika in där mest hela tiden för att kolla om de har något nytt erbjudande. Som ni kanske vet är olje färg och olje lådor förfärligt dyrt så även fast jag velat köpa en olje låda i en längre tid har jag väntat tills de hadde erbjudande till ett bra pris. Såg för några dagar sidan på hemsidan att de faktisk hadde erbjudande på ett par olje lådor. och åkte dit dagen efter. (var verkligen rädd att det skulle vara slut) men inte nu har jag en alldelles egen olje låda hemma i mitt målar hörn!
olje låda
Gå dit om ni är sugen på denna, Jag betalade 700 men den kostar i vanliga fall ca 1300 kr. Det ingick 8 sköna bas färger av bästa konstnärskvalllitet (winstor & newton artists oil color), 75 ml lösningmedel (sansodor), 75 ml målarmedie (liquin) två penslar, en pallett kniv, två färg koppar, knudd gumm, blyerts penna och liten trasa.
Lixom min akvarell låda från W & N så har denna olje låda plats för något i locket också, i akvarell lådan sitter det ett bra akvarell block och i den här olje lådan så sitter det en pallet. Själva lådan är i ljust bambu.

Nu är det bara att börja måla på någon härlig tavla med mitt nya sett, tror inte jag får tid i helgen med tanke på allt mitt plugg jag borde göra... men kanske nästa vecka!

Läcker

Har alltid varit en "virk tjej" dvs har virkat mycket sedan jag var liten blandannat mössor och sådant, nu är det ju så härligt att virkat mode verkligen ligger på tapeten inom trender just nu. Den här bikinin under är ur läcker och jag såg den på en av mina favorit bloggar nydligen. Den är hand virkat och köpt på en sida som du kan hitta här.
läcker bikini som jag är sugen på!
Det slog mig nu när jag sitter och skriver det här att jag faktiskt virkat en bikiniöverdel en gång för många år sedan! Tror den var orange eller något, om den inte skulle vara försvunen eller borta (kanske slängd) så hadde det varit coolt att använda den nu i sommar.

Utkasst i Akvarell

I gårkväll satt jag (lixom nu) på alltanen och myste tills solen gick ned och det blev för kallt för att sitta ute. skillnaden var att i går drack jag te med en vän samtidigt om jag målade mitt första utkast till en olje målning som jag ska börja på snart, i dag sitter jag och skriver en Engelska uppsats villket är minre kul!
Här är i alla fall en bild på utkasstet/skiss som jag gjorde i går, den här är i akvarell men jag ska göra en olje målning med liknande abstrakta stil.

akvarell

Det var ett tag sedan jag la ut någonting som jag själv gjort/målat/skapat villket är lite tråkigt! dels har jag inte hunnit med att vara kreativ hemma och dels så är jag lite slö vad gäller att ta kort på det jag gör i skolan, Men ska skärpa mig vad gäller båda pungterna, nu när sommaren nallkas håller jag på att gå in i en mer konstnärlig period igen så ni lär få se mer av "den delen" av mitt liv framöver här på bloggen.

I dag gick jag upp kl 05:30 och vaknade 09:45

Tänkte fel i morse med tid och planering vad gäller kaffe så jag fick min första kopp strax innan tio villket har gjort att jag inte minns mycket från förmiddagen då jag halv sovit hela tiden (bokstavligen). Det var en fin dag i dag också och jag mår alldelles prima, har haft tre engelska nationella prov också som gick helt okej det var bara det provet som jag gjorde mellan åtta och halv tio som gick halv bra. skulle stannat i skolan hela kvällen men far min ringde och insisterade på att jag pluggade för mycket så jag åkte hem fem var hemma sju.
kaffe kopp
Vacker kopp va? koppar kan vara så svåra att motstå alltså!

maj



It's a beautyful day

Villken fin dag det är i dag! Det är 20 grader varmt i skuggan och klar blå himmel, för att citera mig tidigare i dag "ska vi gå ut och sätta oss i solen det är kyligt här inne" Det är alltså varmare i ute än inne just nu!
 
träsko
Träskor är bra härligt eller hur! det här ett par av mina som jag brukar knalla runt i hemma i trädgården. NÅgon dag ska jag lägga ut en bild på mina första par träskor också, de är inte änns så stora att de får plats i min hand.

Nu ska jag ut och käka lunch i Solen med vänner!

Ett av Konstens alla uttryck

Det här är Konst, inte alltid men ibland är sminkning konst i allra största grad. Makeup artisten som sminkade mig och de andra modellerna i går (duktiga Jörgen) tejpade mitt ansikte med maskerings tejp,han blandade färger med pullver piggment och han arbetade fram ett ressultat på samma sätt som jag arbetar bildligt när jag skapar min konst. Kan inte skriva mycket mer än att jag fascineras av hur många utryck konst kan ta, och hur sjukt mycket skickliga människor det finns!

sminkningen från i går
Hadde jordens coolaste lösögonfransar också men jag hadde inte med kameran, kunde ta bilder först när jag kom hem och då satt inte fransarna kvar! Det här är inte riktigt en vardags sminkning precis eller vad säger ni!?

home sweet home

Nydligen hemkommen och skit trött! ska sova nu så lägger bara ut en bild som jag tog när jag kom hem nysss! cool sminkning va!? mer bilder från kvällen hoppas jag orka lägga ut inom kort!



Godnatt

You and me

Saknar min älskling något välldigt i dag, ska boka flyg biljätter så vi kan ses nästa helg täntke jag,

Här är en bild för ett par veckor sedan innnan all rosa färg gick ur håret, numera är jag ju ljusljus blond!
NU är det dags att få min skönhets sömn, i morgon blir det modell jobb igen hoppas att upplägget är detsamma som för några veckor sedan bara, det skulle vara enklast så!

Tjingeling!

Nattinatt

Hejhallå!
Kom precis hem efter att ha lirat innebandy och svettats med härliga människor, gav gärnet i kväll så att jag somnar och sover hårt så jag är pigg när jag går upp i morgon tjugo över fem... ska nämligen åka till skolan strax efter sex för att skriva nationella prov kl åtta, FY, löjligt tidigt! Nu börjar det också närma sig torsdag som jag ser fram emot, ska vara ansikts modell nämligen och är rätt taggad för det, vet inte upplägget eller vad det är för publik det ända jag vet är att jag ska visa upp någon snygg sminkning! Kul ska det i alla fall bli!

me

Godnatt!

Himlen är oskylldigt blå

I dag har varit en fantastisk dag med fint väder, härlig fika med min favorit pensionär och lunch men nära vän. Trots det så är jag inte riktigt på topp, förstår inte men jag har inte någon ork lixom, jag har ju sovit ordentligt, och jag är på bra humör har ingenting jobbigt framför mig och är häller inte sjuk förutom att jag är så trött att jag bara somnade mitt på eftermiddagen, skumt... varför känner jag mig hängig en vacker söndag som denna!?

tänkvärt, fiskmås
Turkisk fiskmås i Istanbull, den lilla raringen satt och kikade på oss när vi åt frukost förra veckan!


Första maj välkommen!

Har firat in maj och kom hem i lagom tid i dag efter en lugn och mysig kväll med vänner. men hatar värkligen rök lukten som satt sig i kläderna efter valborsgsbrasan!
majbrasan 
För någon timme sedan

RSS 2.0