självporträtt

PÅ designen i mondags jobbade vi med att skissa fram ett klädesplag utifrån oss själva, på bilden nedan ser ni mitt insperations kolage lite skisser och även en kläning som jag tecknat.
kolage


Morgon glädje

Godmorgon! Villken underbar fin fantastisk dag! kl är snart åtta och jag åkte hemifrån för ungefär en timme sedan, nördigt tidig till skolan tror jag kommer i alla fall tjuo min för tidigt, men skit samma jag kan ta och förbereda min möjlk kartong som jag ska ha som form när vi gipsar under lektionen på morgponen! Vädret är så fint i dag, det gör mig välldigt varm om hjärtat, sedan har jag en fin sådan här pippi tröja i klasiskt mönster som jag lånat av pappa och det gör min dag ännu lite finare att få gå runnt med den! Jag ska ha bild och form på förmiddagen och tre plugg ämnen på eftermiddagen så vet att jag kommer vara stört trött om nio timmar när jag åker från skolan igen... men med en så här fin start på dagen så kommer ingenting (hoppas jag) få mig på dåligt humör i alla fall!




HÄr är lite fina bilder på en fin själ somjag tycker passar till dagen! nu ska jag lyssna på lite "pepp" musik på spottify i en station till sedan blir det dags att gå av tvärbanan för denna morogn.



Insperation

inspererande! illustrationer av Laura Lines, sanslöst duktig tjej asso!
Laura laine




"ju mer sand som har runnt genom livetstimglas, desto klarare ser vi genom det"



Har ett huvud fullt av tankar fullt av funderingar, går helt enkelt och tänker på mycket just nu, lite är nog på grund av min lärare i filosofi som satte grillor på huvudet i oss i dag när han frågade om meningen med livet och sådana saker, lite är det nog för att jag är en höst funderare. Går ofta runt och grubblar på saker som framtids beslut och tankar kring livet när dagarna blir kortare och kyligare. Men men det är väll ingen som har dött över att tänka lite mycket... eller?
höst feeling
Fottografi av Olivia Walter Arte som hon tog i början av sommaren


akta er alla små flugor och kryp för här kommer...

... en KÖTTÄTANDE växt!
köttätande

köttätande växt



PLockade fram trädgårdshandskarna och ställde mig coh planterade mitt nya tillskott till rummet, en köttätande växt! Köpte den lilla växten tidigare på förmiddagen och har nu planterat om den i en störra kruka som jag sedan ställde i en vacker lite kantstött kopp som jag köpt på secoend hand för en tia! Koppen kommer ursprungligen från indiska men jag tycker att den är för stor för att dricka ur och till på köpet lite kant stött, kortfattat sagt en perfekt kruka!

analys

I dag har jag hängt med några goa vänner från plugget kom hem rätt sent och kastade i mig lite mat för att sedan dra ut och springa. Det sunda förnuftet sa mig att jag skulle ta en kortare löpar runda än vanligt nu när hallsen precis tillfrisknat, jag springer ju i snitt fyra gånger i veckan i vanliga fall men har avstått från det den senaste veckan på grund av förkylningen. Benen följde det invanda spåret och struntade i förnuftet och glädjen över att kunna komma ut och sträcka på benen gjorde att jag ändå slutade på mina vanliga 7 kilometer när jag kom hem nyss! Skönt att somna med motonerad kropp tycker jag hoppas nu bara inte att förkylningen kommer tillbaka. Vill tippsa andra tränmings nördar om att löplabbet började sin rea i dag! 50 % på skor och löparkläder från förra sesongen (men hallå det är ju inte så stor skillnad på höst springskor och sommar springskor) så tycker alla som ska köpa tränigns kläder kan kika in i någon av deras butiker! klicka här för länk till deras sida.

NU ska jag ta och måla naglarna i någon pigg färg sedan blir det nog dags att gå och vila ögonlocken lite!
Godnatti


tipps till det lilla trånga

Kom hem från skolan nyss efter en mycket MYCKET lång dag, tur att vi hadde bild och form fram till lunch för annars hadde jag inte orkat! 12 timamr exakt från dörr till dörr räknade jag ut när jag kom hem, ändå fick vi slute tidigare från naturvetenskapen sista lektionen! Aja jag är go o glad som vanligt ändå! Har ju en så fin klass och när jag kom hem så låg IKEA kattalogen och väntade också, den som av någon annledning brukar hoppa över våran post låda varje gång det är dags, nu ska jag bläddra lite i den en stund i alla fall och sedan ta en lugn kväll!

Årets tema hos IKEA är kvadrat smart, hur man får plats på liten yta helt enkelt! Hoppas älsklingen läser det här och sedan klickar sig in på ikeas hemsida för insperation! Han kan behöva lite "Kvadratsmart" i sin lägenhet!

Mmm vad mys det skulle vara med ett bad när man ser den här bilden! Se mer inspererande bilder på Ikeas hemsida!


Vackraste skorna på vackraste kullerstenen





Mitt sko val förra veckan, machat med spets strumpor, tycker ni det fungerar med öppen tå coh strumpor. tummen upp eller ner?

Tisdags eftermiddag

Det blev inte de där skorna från scorett häromdagen! De kändes inte 100 % rätt så beslutade mig för att vänta villket känns bra! Dock så köpte jag en väska på scorett av märket Tiamo, skit snygg i skinn och mocka imitation i "pås" modell med både axelrem och handtag, det blir en perfekt höst väska de dagar jag inte har så överdrivet mycket i väskan. Väskan har leopard fodral på insiodan villket känns lite löjligt för jag är inte så förtjust i det mönstret, men skit samma!
tiamo väska



Jag var i skolan i dag fast bara en ett par timmar för schemat har inte satt igång ordentligt, tur är väll det för jag är så trött att jag knappt vet vad! kom hem för några timmar sedan och har sovit en och en halv timme på alltanen nu... Vill ju inget annat än att ge mig ut och springa eller motionera men är förkyld öckså så vet att benen inte bär mig som vanligt. Simon åktte i morse, känns tomt tycker jag men jag försöker se frammåt!
Hur mår ni?


hej hallå!

Hello hello! förlåt för dålig uppdatering här på bloggis men har haft mycket för mig, kräftskivor, häng med vänner man inte sätt på länge och mys med älsklingen de sista dagarna innan han åker! Men i morgon lämnar Simon mig och åker upp till skolan i ume så då blir inläggen här tätare! Var på stan i dag med simon och kikade på höst/vinte kängor! ska nog köpa de här eller vad tycker ni om dom?



Det är vagabond och det är mitt absoluta favorit märke! men är det rättt färg?

TaggataggaTAGGA!

Skola i morgon! har varit lite depp över att sommaren försvann i ett ända svep och att semestern blev kort. Men Jag är super taggad på de nya kurserna som jag ska startas upp i höst (desig och kulltur&ide historia bla) men har även saknat vänner skol miljön och Klassen! Nu när skolan börjar så tickar hösten närmre med storm steg och hösten är min favorit sesång så det känns också kul att få uppadatera garderoben med höstnytt och ta fram det pösiga stickade och den brun nyanserade jackan, för att inte tala om hallsdukar, handledsvärmare och mössor!



De här kaktusarna har vi på alltanen, ska också köpa en kaktus i veckan att plantera i en vacker enorm kopp och sedan ställa ned den på rummet, blir fint!

Morgon Mys sista dagen innan skolan börjar

Sitter med min kopp kaffe och lyssnar på morgon radion, slö läser de senaste nr av ELLE interiör och ELLE Mode och funderar lite på vad denna dag kan erbjuda mig! Ringde i går efter en tid på sallongen så att jag  kan få mina ögonfransar färgade  och permanent böjda nu innan skolan börjar men vet inte om de har någon tid i dag så jag får väll se! Det här skulle jag i alla fall vilja hinna med...

Min "to do list" tisdagen den 16 AUG
♥ Göra lite nya örhängen av knappar
♥ Städa mitt rum och röja lite
♥ Gå och få ögonfransar fixade
♥ Måla Naglarna í någon fräsig färg (kanske mönstrade)
♥ RInga M innan hon åker till venedig
♥ Klippa och klistra in lite i min insperations bok
♥ Se en mysig film med älsklingen när han kommer hem från jobbet


så här inför lågkonjuktur...

Godkvällens! Har funderat några månader nu inför detta köp men i dag slog jag till på denna livs investering! En termos! Jag har köpt den blå här till vänster för 129 kr på Åhlens i det syfte att ha med den till skolan varje dag resten av... ja ett tag i alla fall! Det är nämligen så att jag är rätt så rejält beroende av kaffe och blir rätt pank när jag köper en till ett par koppar kaffe pär dag i skolan. Den här termosen rymmer bara en kopp och är mycket liten och bekväm. En kopp bara till mig, min egna fina termos!
termos åhlens

Finns i massa andra fina färger också... men blå passar mig finast!

En vanlig söndag

I dag är det söndag villket inebär att det inte brukar hända något sådär överdriveet spännande men i dag ska jag vara lite mer aktiv än vanligt! Jag och simon ska snart in till stan för att mysa och hitta på någpot skoj, först tänkte vi gå på fotografiska museet och sedan äta middag i deras trevliga resturang med den fina utsikten över stockholm, men nu lutar det mer åt att vi går på dans föreställning i vitabergs parken istället!

Såg nyss ett par höst shorts i PLAZA som jag vill ha och tror jag ska köpa, vad tycker ni om de här godingarna? och villken färg är snyggast, brun eller mörkt blå?

340 kr ONLY




Hattlådor

Tjingeling! se vad som fyndades på våran lokala secoendhand härom veckan! två snygga blommiga hattlådor! visserligen tror jag inte att de är sådär gamla och antika som de jag tidigare tittat på, men snygga och pittoräska i alla fall. den översta har jag just nu lite olika skin skärp i och i den understa har jag min bruna älsklings fillthatt!
hattlådorna

nya klippet

Hadde en fantastisk dag i går och hann med förvånandsvärt mycket saker! allting jag ville faktiskt. så här ser min frisyr ut efter klippningen, kort skönt och bekvämt! blev nöjd helt enkelt, men det är jag ju rätt ofta med det mesta!
PÅ bilden längst ned är ett av mina nya örhängen. Fick ju välfyllda goddiebas från urban outfitters i går på fashion week och det var en hel del örhängen i påsen. Men gillade nog mäst de med nyckeln och ett par med en vacker svala!




hoppas jag har ärft en del av generna

Ja, min mamma har gjort det igen... mindre än en månad efter att jag talat om för mamma att jag skulle vilja ha en provdocka släpar hon hem inte mindre en två stycken åt mig! (från loppis såklart) En  kvinlig med nästan exakt samma kurvor som mig, jag har bara lite smalare midja. Hur hon lyckas vet jag inte en vecka tidigare fyndade hon två hattlådor också, de står bredvid provdockan på bilden. Den manliga vet jag inte vad jag ska göra med än, jag satte på honom en av mina bhar och en klänning villket gjorde att han nästan såg ut som en kvinna men det blev ändå en rätt obehaglig syn må jag säga, kanske ger honom till brorsan eller skänker honom till secoendhanden (eller så får han stå undanskuffad i några år innan jag kommer på den rätta lösningen, kanske öppnar man egen butik någon gång).

finns knappt några ord, mamma är bästa fyndaren helt enkelt!
provdockan

på g

Godförmiddag alla godingar!
Det blev minsann ingen sömn i min säng i dag häller, älsklingen kom hem från jobbet strax innan midnatt så jag sov med honom och gick upp med honom i morse, när jag ändå var vaken så tidigt så drog jag ut och sprang i morgon luften, fy vad bra det gick alltså sprang på i över en timme utan stopp! Nä nu ska jag minsann ta och måla naglarna och tagga inför vad en torsdag som denna har att bjuda på! Det som egentligen är spikat är att jag ska klippa min yviga frisyr kl tre och resten är jag osäker på, ska fika med en vän och är bjuden på filmkväll också men i kväll är det ju fashion night inne i stan så ska nog hänga där istället. Fashion night avslutar stockholm fashion week och är till för alla dödliga som inte kommer in på alla heta modevisngar som visats runt om i stockholm nu några dagar. Allting  händer kring bibloteksgatan och norrmalmstorg där butikerna har öppet från 17-23 och goddibags utlovas i vissa butiker och härliga special erbjudande lär dugga tätt i det ormådet! läs mer om det på den här sidan om ni är intreserade!

fläta
går runt med min flätade lugg, tror det kommer bli svårt att fläta den efter att jag klippt mig så får väll "njuta" nu!

a few days on Gotland...

 

Medeltidsveckan med kanderade äpplen som här nedan!
kannderade äpplen

Vackra Visby


Nya mysiga byxor köpta på indiskas rea och en ny fot länk som slingrar sig runt min fotlled!


Jordens finaste leende äger min Malin som jag var på gotland med!


och så lite mer medeltids marknad...




Finaste solnedgången i går, tycker nästan solnedgångar är ännu coolare när det är lite moln. i dag har jag suttit på gotlandsfärjan i flera timmar och sedan buss hem sista biten, har sedan bara gått runt i våraT underbara hus här hemma och petat på alla grejer och tittat in i min underbara garderob och gläds över att vara hemma. Borta bra men hemma bäst, nu ska jag sova i min egen säng i mitt fantastiska rum för första gången på nästan 2 månader!
 
Godnattens!

Love tripp

Hemma igen från en perfekt underbar och romantisk resa med älsklingen! Finns inte ord för hur bra vi haft det, och har jag nämnt att vi hittade kameran också! Jag som inte bara sörjde själva kameran utan också deppade över alla försvnna bilder, men som tur är så var det bara slarviga jag som hadde tappat bort den för stunden!
utsikten från ballkongen
Här är ett kort från vår ballkong (fattar ni bästa läget vi hadde alltså) rekommenderar hotellet starkt!



Drar till gotland nu med en go vän men hör av mig här igen när jag ä tillbaka på tisdag eller där någon gång!
fler paris bilder lär också dyka upp!




torsdags grubbel

Har det helt fantastiskt i paris, verkligen! Staden är så fanstastisk och slående på alla sätt jag vill ju flytta hit på stört! Menmen jag fattar att man kanske inte är odödlig från allt ont och tråkigt bara för att man är i paris. För att komma till sak, i dag regnade det (inte så kul när man önskat lite bättre promenad väder) och min kamera är försvunnen, puts veck! kan ha glömt den på creeperiet på förmiddagen men det känns troligare att någon på något sätt stoppat ned handen i min väska och snott den! När jag kom på att kameran var borta var vi på väg till Collette som jag var jätte taggad på att gå till men när vi kommer fram så visar det sig att de stängde för en minut sedan!! ni vet det där läget när vakten säger att man inte får gå in fast det är smockfullt med folk som fortfarande är kvar i butiken... Aja mycket kul har vi haft för oss även denna dag trots något tråkigare avslut på denna dag blandannat fika i Eifel tornet med utsikt som slår det mesta + lunch på stans bästa creéperi. I morgon ska vi tillbaka till creeperiet och se om jag glömde kameran där. Önska mig lycka till!

Starten på dag 3

Godmorgon!
Jag och älsklingen käkade nyss frukost och är nu mycket mätta, när vi bokade det här hotellet så betalade vi rätt mycket extra för frukost buffen! jag skojade om att vi skulle äta tills vi inte får ner en bit till sedan kommer vi inte vara hungriga fören till middag! Faktum är att hitills har det fungerat så att vi inte varit hungriga på välldigt många timmar efter den här buffen! I dag snodde jag med mig en av de söta burkarna där det är marmelad syllt honung osv... Ska ha lite i tet senare i dag (tog med en te påse till rummet också även om det redan finns det, men de som ligger på rummet kostar ju) Mamma hadde varit stollt över mig och mina smålänings fasoner, dvs tänka smart och spara.

Honung

paris

Vackra paris! här nedan är Moulin rouge och över är en allmännt mysig fransk ballkong! vi var vid montemarte i går och myste runt villket var yber härligt, i dag regnar det dock lite eller det är i alla fall rätt molningt så vi ska nog passa på att besöka LOuvren!
moulan rouge

en liten hällsning...

Drar ut på stan igen efter en sen siesta! I dag har redan hunnits med en tripp till de latinska kvateren och en titt på Notre dam och dagen startade med den enorma frukosdt buffen på hotellet som var så sansllöst god förutom en nutella creppe för någon timme sedan har vi inte ätit mer idag man blev så mätt! men nu är det nog dags för middag.

Eifel tornet i går i mörkret

Bloggar nog lite kortkort i kväll om vi får tid, hörs!


Bonjour!

Ojojoj vad mycket som kan hända på en dag! tycker alltid det blir så när jag reser i och för sig, att det känns som det var evighetersedan jag åkte fast det var samma dag som man lämnade sverige bakom mig. Jag och älsklingen kom i alla fall till Paris i morse (KL fyra på morgonen åkte vi hemifrån) resan började rätt intresant eftersom det visade sig att vi i vårat bagage packat med sju kilos övervikt! så det blev att stuva om kläder till hand bagaget byta till de tyngre trä klackarna samt att skicka hem en del packning med svärfar för att kunna komma ombord utan övervikt! vi kom i alla fall till frankrike, Paris och vi tjeckade in på det strålande fina hotellet som vi bokat och knallade sedan till Eiffel tornet som ligger fem minuter bort (vi har utsikt över eifeltornet från ballkongen på rummet) och åt sedan en riktig parisare lunch! Piknik i parken vid Eiffel tornet med ostar sallad parma skinka och Baguette.





Vi var på marknaden i clignancourt nyss som räknas till världens största loppmarknad villket var coolt för en loppis och marknads fantast som jag! köpte ett par röda convearse som jag länge spanat på!



Nu är vi hemma igen och har duchat och fixat oss lite, älsklingen tog en "powernap" eller något för han sover som en stock i den breda sköna sängen men nu ska han väckas occh vi ska ut på stana för en romantisk middag, sedan ska vi upp i Eiffel tornet n är det hunnit mörkna lite, puss och kram sskumbanan!


hehe, intet ett ont anande om att jag tar en så fin bild på honom!


RSS 2.0