Sommar ett minne blått

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen på bloggen, har så otroligt mycket att göra och hinna med och just nu ligger på prio ett att måla min liljevalch tavla klart så bloggen kommer en bit ned på prioriterings listan. Jag saknade sommaren i dag för första gången i år, jag är en sådan ljus beroende person. Är det mörkt så blir min vardag mer grå i allmänhet och jag är alltid trött i nov- dec. Tänkte tillbaka på sommaren förut och jag minns alla de sköna varma stunder som jag hade i somras. Sanden mellan tårna eller gräset som kittlade under fotsulorna när jag sprang en sväng ner till stranden, sådana lätta steg man bara kan springa med en utvilad sommar dag. Ååå nu längtar jag till varmare tider!! Någon annan som gör?

<3

flower av simon
Första bilden på simon och mig andra bilden tagen av simon


Veckans design - Litterärt ljus verk

Veckans design

Ser ni vad det där är för någonting? Det är förutom en trave med äldre vackra böcker en mycket cool lampa att ha på bordet, i bokhyllan eller på golvet. Jag såg den i går när jag var på konstfack och konstaterade att det var den mest nytänkande och egna designen av allt på deras årliga julmarknad. Priset i går på marknaden var ca 1200 men jag tror det varierar lite eftersom han gör dem på beställning efter önskad storlek. Vill du titta närmare på dom, besök SwopArt Gallery, Roslagsgatan 60 eller Café Ritorno, Odengatan 80 i Stockholm.

Du kan köpa dem på http://www.henrikgeorg.se/former.html
Storleken kan variera.
1,3 m sladd, E27, ojordad.
Material: Böcker, akrylplast, stål, el-komponenter
Design: Henrik Fredberg


Kulturell dag

I dag så har jag hunnit med både Konstfack julmarknad och fotomässan i älvsjö! Trodde faktiskt inte jag skulle hinna med så mycket men jag det var inte så långt från konstfacks lokaler till mässhallarna i älvsjö så jag han med båda! Jag är rätt sugen på en system kamera och har varit det större delen av hösten, dels därför att Foto är en obligatorisk kurs i min utbildning som vi kommer läsa nästa (och då är det skönt att ha egen kamera) men mest därför att det är skit kul att ta bilder och fotografera. Jag tittade och testade mycket kameror i dag på mässan och kommit fram till att jag nog vill ha en Canon av något slag… dels eftersom jag lånar Carros kamera en del så jag vet hur de fungerar och dels för att de verkar bra. Det fanns även mycket fotoböcker som jag var sugen på och önskar mig, fotoböcker är intressanta att bläddra i men framför allt så inspirerar det mig i mitt målande!

Konstfacks julmarknad var grym! är så glad att jag åkte dit, det var jätte mycket coola och häftiga grejer och jag gillar att allt var till salu! I morgon är det söndag och alltså dags för veckans design, då har jag valt någonting jag såg i dag på konstfack men mer om det och bilder kommer i  morgon!


Konstfack

Lördag söndag mellan 10-17 har konstfack julmarknad! jag hade inte tänkt att gå egentligen eftersom jag också
ska på fottomässan i morgon och har massor att göra på söndag men jag ska nog försöka att hinna med konstfacks julmarknad ändå, bara titta förbi på vägen till fottomässan! kom ju faktiskt på att min mentor kanske ställer ut någonting hon studerar ju fatkískt på konstfack denna teremin!

konstfack julmarknad


Knappar på G

Tjolahoppla! Jag köpte några nya knappar i dag igen!:) kan lixom inte låta bli när jag går in på en secuend hand att köpa lite dina knappar till min sammling och i dag så fanns det så fina färger så jag köppte tio stycken att göra örhängen av!

Knappar i färg


Örhängen på g!


Knas knas med mina scanade bilder!

Fortfarande knasknas med bilder till bloggen... På sissta tiden har jag målat massor och tänkt lägga ut det på bloggen, det går jätte bra att scanna in bilden men sedan så går det inte att lägga upp dem. Det är helt enkelt fel format... Så det blir mycket vanliga kamera bilder istället för scanade bilder tills jag hunnit be simon förklara vad jag gör för fel!
jag skissar
En bild tagen på mig av carro!

Avundssjuk!:)

Ååå, jag är så otroligt avundsjuk! En vän i min klass berättade att hennes farmor ska ta med henne i helgen på en resa till Berlin. I Berlin pågår just nu den största Frida Kahlo utställningen någonsin, några verk har aldrig ens vissats offentligt förut! Så otroligt coolt att få se dan utställningen! Visst är jag mycket glad för Alvas skull, jag gläds över att hennes farmmor tar med henne på utställning, men fy vad jag önskar att det vore jag! Frida Kahlo är en konstnär som jag beundrar mycket och en av de första konstnärerna som jag fick upp ögonen på och började titta närmare på.


Kort sammanfattning om vem och vilken sorts konstnär Frida var
: Frida föddes 1907 och dog 1954, Hon började måla först när hon varit med om en rejäl olycka i slutet av tonåren. Olyckan orsakade permanenta skador på både hennes ryggrad och livmoder, vilket gjorde att hon under resten av sitt liv kämpade med svåra och ständigt återkommande smärtor och vilket också skulle påverka hennes konst. Hennes konst är mycket ”grov” (om man nu kan säga så) hon visade en oskalad värklighet av det dramatiska liv hon levde i form av många många självporträtt. Frida blev uppskattad konstnär när hon levde men det var främst efter sin död som hon har visats runt om i världen och fått gott rykte!

Frida kahlo
En av Firdas självporträtt

Vill ni se mer av henne så kolla in filmen Frida från 2002 den har till med vunnit två Oscar! jag gillar de i alla fall!


Tiden är svaret på gåtan

Det är inte ofta i livet som man verkligen känner att man utvecklas och lär sig något. Jag älskar att lära mig något och brukar suga in historia, fakta och information så gott det går! (kanske därför jag är en sådan dokumentär älskare!). I alla fall, Den senaste tiden har jag lärt mig och utvecklats så otroligt mycket inom konst! Det är en sådan otroligt härlig känsla att verkligen se resultatet i form av bättre skisser och målningar! Kanske inte så mycket bättre att andra tänker på det, men jag känner det ända ut i finger spetsarna när jag stryker ett lager med penseln. I går gjorde jag en akryl målning som jag har tänkt ha i mitt rum och då slogs jag av tanken ”så här bra skulle inte den här blivit om jag gjort den för två månader sedan” det var en liten tanke ställare för mig. För vad det är värt att lägga ner tid på att lära sig! Allt handlar om övning, Du kan bli bäst på det du vill bara du lägger ned sin själ och TID på det.

brillor
Ofärdig tavla jag målade med akryl färg i går kväll, den ska bli bara till mig själv och jag vet precis var jag ska ha den i mitt rum! så kul att göra något till sig själv för en gångs skull!:)


Lanvin ♥ Hm

Lanvin har gjort ett sammarbete och en kollektion med HM som kommer ut i butik i morgon den 23 november jag är lite sugen på att gå dit i morgon förmiddag när de öppnar, skulle villja  köpa en av de svara kläningarna som nyårs kläning eller jul kläning! Mem har fubnnderat och kommit fram till att det finns annat som står högre på min priroritering lista än en läckeer Lanvin kläning!
kläninglanvin
Kl tio i morgon i utvala butiker! Köp en du!


MODE ÄR KONST

I dag såg jag YSL filmen tillsammans med en av mina närmsta väninnor. Vad bra den var, skulle nog säga över förväntan till och med! Jag är typen som gillar dokumentärer men den här handlade ju om mode så det fängslade mig extra mycket! Filmen och historien om Yves Saint Laurent förstärkte verkligen min tro på att konst och mode går hand i hand, inte alltid men ofta. Yves kläder och kollektioner är konst i största grad och han var verkligen en konstnärs själ både till hjärta och uttryck!
Jag skulle nog ge den fyra av fem stjärnor! ****

Det här är den YSl kläning som jag tycker är allra vackrast! extremt stil ren och enkel i figuren! jag har länge tyckt att den här är snygg men inte funderat så mycket på vem som har designat den men i dag förstod jag att det var en YSL! I LIKE IT!


YSl kläning
Den här är från Höst kollektionen 1965!


Glas burk

Ikea i går! jag köpte blandannat två klassiska glas burkar men har tänkt att köpa ännu fler och fylla med kastanjer, glas kulor och sten men de två jag köpte nu har jag fyllt med knappar och snäckor. Så praktiskt och smidigt! Det blir också skit snyggt att ha uppställda på en hyla bredvid varrandra!
 knappar i burk

Veckans design - Serien Keep


Rätt läcker eller hur? ♥
design
Såg en skit snygg te termos i dag i metro som var från någon (för mig) okänd inrednings hemsida som jag valde att kolla upp! hittade skit mycket snyggt där som jag gärna skulle vilja ha! Blandannat den här serien av burkar, perfekta för smart förvaring av blandannat socker, te eller kanske frukost flingor designad av Lotta Odelius! Jag tycker designen påminner lite om servisen Picknick som lanserades och var stor under 50-talet! och den servisen gillar jag starkt så det kanske inte var konstigt att jag föll för den här nyskapade servisen.  

Serien Keep kan du läsa mer om och hitta återförsäljare till på www.sagaform.com


Hair day

I dag har jag klippt mig! Jag var lite pepp på att klippa håret i någon kort pojkaktig frisyr som de som är på bild här nedan, jag trivs ju trots allt med att ha det lite kortare! men jag ska prova lite längre hår nu ett tag och låta det bli långt och svallande. Många jag träffar säger att de aldrig sätt någon som har hår som växer så fort som mig så jag har goda förutsikter till att kunna skaffa mig långt hår!:) Växer som ogräs skulle jag säga!! Klipper mig i alla fall varannan var tredje månad så nu var det dags igen!


Så här såg mitt hår ut för precis ett år sedan! senn dess har jag ju hunnit med att ha det rött och ännu lite kortare!
Min frisyr för ett år sedan 

HÄr är när jag var rödhårig i vinntras!
Redheed!


Så här ska jag nog klippa någon gång!
kortkort

Jag lovar att det kommer en tydlig bild på min nuvarande frisyr snarast! Min fina Lugg är ju kort nu!

Yves saunt laurent

Jag ska gå och se YSL filmen på bio om någon dag! lyckades komma över ett par gratis biljätter som det är kort på här nedan! filmen är egentligen mer mot dokumentär hållet än en klassisk "bio" film men det gillar jag! och den handlar mycket om mode också och det gillar jag starkt!

Kort sammanfattning om filmen! (tagen från SF.se )
När Yves Saint Laurent gick bort våren 2008 lämnade han sin livs- såväl som affärspartner Pierre Bergé i livet. Tillsammans hade de revolutionerat modevärlden - nu återstod en enastående konstsamling som en symbol över deras gemensamma konstnärliga strävan, vilken när den såldes refererades till som århundradets auktion. Genom föremålen, som i sig själva berättar sina historier, och unikt intervjumaterial med Pierre Bergé, Dokumentären skilldrar kärleken och konsten som förde Yves Saint Laurent och hans partner samman.

Tror ni det är en bra film?:) NÅgot värt att se?:)

biljätter
(kortet har tagits av caroline my dear fotograf!)





fortfarande Bild krångel!!

ÄR så otroligt arg! det går inte att ladda upp de bilderna som jag försöker lägga upp på bloggen! jag vill ju kunna lägga upp den här förbaskade fjärilsbilden som jag skannade in. Envis som jag är vägrar jag att ge mig så det är därför som bloggen varit rät oupdaterad jag har nämligen försökt att fixa det här mysteriumet med bilden och vägrat att skriva något annat på bloggen innan jag fixat det men nu så skiter jag i det och gör ett inlägg ändå med de bilder som går att lägga ut!:)

Knas med bilder på bloggen

Det är väll inte bara jag som blir lite deppig av november mörkret!? För i går var det verkligen bara regn och mörkt ute, höst rusk helt enkelt. Jag bestämmde mig när jag kom hem på kvällen för att muntra upp mig själv (och er andra som behöver uppmuntras) genom att måla en härlig fjäril! De är så fina i mönster och färger… tyvär så är det något knasigt med just den här bilden, jag lyckdes skanna in bilden men nu får jag lixom inte upp den på bloggen! den bara vill inte. det värkar inte som om någon bild vill går att ladda upp på bloggen. måste vixa det snarast jag ska göra mitt bästa!


Silver armbandet

Armband i silver
Så här ser mitt armband ut! I berlockerna har jag ristat in ett ord i varje berlock, Tro Hopp och kärlek! Blev mycket nöjd med armbandet det är så personligt men har sina små skavanker, men det är coolt att jag gjort varje detalj själv att jag böjt och fixat varenda bit!

Sann lycka!

I dag var jag på silver smedskurs!  Det var sjukt kul och jag lärde mig massor. Kursen var från halv tio till fem med sex deltagare och då var det en fast kostnad på 800 kr och sedan så fick man betala lite till beroende på hur mycket silver man använde. Det roligaste var att det blev ett så sjukt bra resultat också jag gjorde nämligen ett urläckert armband! En bild på armbandet ska jag lägga upp i morgon när jag tagit en bra bild på det men här nedanför är en bild på ”arbetsbordet” där vi satt och arbetade. Silver var verkligen ett kul material att jobba med och det ska jag göra någon mer gång! Kanske en termins kurs skulle sitta fint istället för en dags kurs. Jag har testat en del liknande grejer tidigare som kopparslöjd och gjutning av betong men det är mer roligt på ett annat sätt när man kan gör smycken som dem jag gjort i dag. Silver armbandet jag gjorde kommer jag stolt bära runt handleden och det är någonting jag kommer kunna ha på mig varje dag om jag vill och som matchar till det mesta!

silver smide


To late

weekday+Operan
Jag läste i Metro i går att Weekday och Kungliga Operan lanserar en t-shirt kollektion i begränsad upplaga där varje tröja också är en inträdesbiljett till en föreställning på Operan. Jag tycker att Operor är skit kul och skyndade mig till Weekday i dag på förmiddagen för att kunna köpa en t-shirt/biljett till föreställningen Manon. Men ack vad jag gick misste om det för de var slut sålda i hela Stockholm, kanske att det finns någon i Uppsala kvar men förmodligen är dem slut för alltid. T-shirten var skit snygg och lätt värd 200 kr. Att man för dem 200 kr också fick med en opera biljett av värdet  300 till 500 kr! Vilket erbjudande asso!


Advents kalendrar

The Body chop lanserar i år en adventskalender! Coolt va? det var många år sedan som jag tyckte det var riktig kul med advents kalendrar men nu är jag riktigt taggad på att köpa den här! fatta att vaje dag i december få någon liten pryl, som en parfym eller en hudkräm, kanske lite smink! jag är väldigt säker på att jag inte kommer lägga pengar på en Adventskalender i år häller, speciellt inte någon så dyr som de här men det är ju aldrig fel att drömma.
De finns i tre olika prisklasser 800 kr 1000, och 1200 kr! och man får grejer i dem värde ungefär 400 -500 kr mer en vad de kostar!  


Att missa det som står rakt framför näsan på mig

Så sjukt coolt asso! Jag satt och funderade tidigare i veckan på att önska mig en Scan i julklapp så att jag kan scana in bilder till datorn och bloggen. Jag startade upp den här bloggen mycket för att kunna lägga ut bilder på det jag skapar och målar. Hittills har jag bara lagt upp en liten del av det jag gör eftersom det är rätt krångligt att få en bild att se bra ut och komma till sin fulla rätt när man tar kort på bilden och sedan lägger in i datorn. Därför har jag velat ha en scan. När jag kom hem i dag och nämnde för pappa att jag planerar att köpa en sa han att vi har en inbyggd i våran skrivare! Att Jag inte visste det! Nu lär jag kunna uppdatera bloggen lite var varannan dag med skisser och målningar!!

Här nedan är den färg lagda vampyrmunnen som jag publicerade endast som blyerts teckning för några dagar sedan! Jag har använt mig av blyerts knådd-gummi och färglagt med Akvarell!

 Vampyrens läppar


LILJEVALCH - ung Vårsalång

Liljevalchs museum är ett stort Konst museum på Djurgården. Varje år så har dem en återkommande utställning som kallas ”ung vårsalong” Går du på gymnasiet i Stockholms län? Är du född 1993 eller senare? Då är du välkommen att ansöka till Ung Vårsalong 2011! Senast 15 december ska ditt bidrag vara inskickat till Liljevalchs.
Det brukar vara riktigt snygga tavlor som visas på deras utställning där cirka 60 bidrag kommer med av många som söker! För många ungdomar kan det här vara starten på en riktig konst karriär! Jag har bekanta som går klassen över mig på gymnasiet som sålde sina tavlor de ställde ut för ca 3000 kr! Inte dåligt! I år ska i alla fall jag skicka in ett bidrag men jag kan bara hoppas på att komma med!

Att tänka på om du är intreserad av att vara med:

  •  Du får ansöka med max 1 konstverk.
  •  Om ditt konstverk är en bild/målning som ska hängas på en vägg bör verket inte vara större än 70 x 100 cm.
  •  Om ditt konstverk är en skulptur/installation som ska stå på golvet bör verket inte vara större än 100 x 100 cm i bredd/diameter och inte högre än 200 cm.
  • Tekniken är helt valfri och temat är upp till dig!

  • OM du är intreserad och vill veta mer gå in på http://www.liljevalchs.se/utstallningar/ung-varsalong-2011/ där står det mer om hur du ansöker och vad för regler som gäller!


    Snöig dag

    Nu sitter jag på tvärbanan på väg till skolan. Jag börjar egentligen kl halv ett men min idrott blev inställd så därför har jag endast engelska i dag! Känns rätt ovärt att åka till skolan bara för att sitta på en timmes lektion när det tar mig en och en halv timme till skolan och två timmar hem, men jag vill ju inte halka efter så vad gör man inte! Nu är det i alla fall snö ute, och mer lär det bli! Är glad att lokal trafiken går så bra som den gör för ofta är ju alla bussar och tåg försenade när det kommer snö hit till Stockholm!

    Här är en bild på min varma päls mössa och min härliga halssduk!
    jag kommer i alla fall inte frysa i dag trots snön och kylan! Ni får ursäkta bild kvaliten jag använde webkameran på datorn och sitter på tvärbanan så den blev lite extra suddig!

    mysiga vinter kläder


    "Man kan se in i ögat men inte i hjärtat"

    öga
    "Man kan se in i ögat men inte i hjärtat"


    Akvarell lådan

    Min underbara mamma köpte en akvarell låda till mig på kreatima för ungerfär en vecka sedan, som en för tidig julklapp eller något! så här ser den ut i alla fall! den har allting man kan behöva i en Akvarell låda!

    Akvarell låda

    Akvarell

    "Alla vill leva länge men ingen vill bli gammal"

    Inspererad så här runt Haloween så ritade jag en vampyr mun i dag! Den är inte riktigt klar än har planer på att ändra lite detaljer och kanske färglägga med mina sköna vatten färger! vi får väll se!

    vampyr mun


    Dagens!


    Här är Veckans inköp:
    hallsduk -Zara
    Jacka     -stadsmissionen
    T-chirt    -Week day

    Aoutfit


    Här är ännu en bild på min högt värderade hatt! men den här gången som önskat lite mer tydliga bilder så man ser hela!
    Hatten

    Hatten

    Här är närbild på min nya hallsduk från ZARA!


    Fotografi

    jag och Simon i skogen skogen simme o jaälsklingen!

    På förmiddagen vinkade jag av mina underbara vänner Maja och Trixie vid busshållplatsen, tackade för några oslagbara dygn och sa adjö! Efter det satte jag ofrivilligt stopp för min pojkväns skate planer när jag knallade upp till honom och drog med honom på promenad i den underbar höst solen! Jag och Simon Fick låna en Canon av kim, tack för det! Så det blev mycket bilder under våran höst promenad!

    Mässa 5-7 november

    bild från www.flickr.com
    Bild från flickr.com

    I helgen kör syfestivalen i Stockholm igång, Jag ska göra mitt bästa för få tid att åka dit! men vi får se!:) Hur som helst så är det syfestival i Stockholms mässan i älvsjö i morgon på fredag, lördag och Söndag. Älskar du att sticka, virka sy och väva? åk dit! Jag tycker att handarbete och eget skapande är kul så jag är rätt taggad faktiskt!
    vi kanske ses där!


    "HAKUNA MATATA!"

    I dag har jag Shoppat gjärnet med tjejerna! Men vi fikade även mycket och hade allmänt myspys! I morgon lovar jag att det kommer bilder och en mer noggrann text på veckans köp och fynd! I dag har jag köpt en otroligt underbar jacka! Men mer om det i morgon, och bilder!


    Den som börjat har gjort hälften

    Händer mycket i mitt liv just nu! Men så är det alltid på lov ju! Jag tror jag ska hinna med så mycket, träffa så många alltid vara överallt men tiden flyger iväg och i morgon är det redan onsdag! Nu är i alla fall mina underbara ”Ölands” vänner här vi har jobbat på samma sommarjobb några år och nu så är dem på besök hos mig i Stockholm! I morgon blir det shopping för hela slanten och maja ska klippa sig!
    Jag ska köpa några söta glasburkar på granit och kanske lite fina höstkläder!  

    Adios!


    RSS 2.0