Sminkning

Har inte bloggat på ett par dagar nu! sorry men har haft fullt upp av att njuta av min pojkväns närvaro och bara ta det lugnt! Menmen nu är jag här igen! I kväll när jag satt och målade med mina nya akvarell färger så sminkade min väninna som går stylist linje min andra väninna, Det blev skit fint och jätte coolt! Jag fick ingen bra bild på hennes sminkning men jag lägger ut en bild på en annan cool sminkning som är inspirerande och konstnärlig, snarare mer Konst en vardags sminkning om man säger så!  Sådant gillar vi!:)

 

Inspererande är rätt ord! bilden har jag tjuvat från  www.ebbasfoton.blogg.se

 

 



En lång dag!

Haft en mysig middag idag med ”gamla” tjej kompisar och innan dess så var det shopping med Carro som gällde! Jag gjorde en del sköna köp som kommer på bild snarast. Min mamma köpte även en akvarell låda till mig! Den bästa och finaste på hela Kreatima! Den ska jag också berätta om senare! Men nu är jag trött efter en intensiv dag och ska sova och mysa med min Simon som jag mötte upp på flygplatsen för någon timme sedan! I morgon blir det fullt upp hela dagen men hoppas hinna med ett inlägg i alla fall!


Kreatima i ny luft!

I dag är det en stor dag! För i dag flyttar konstnärs butiken Kreatima från Olof Palmes gata till kungsgatan 58! Dem har speciella erbjudande just p.g.a deras flytt! Ska nog göra ett försök att köpa en akvarell låda om jag hittar någon under femhundringen hittar jag ingen billig ska jag önska mig i julklapp istället! Jag rekommenderar alla konstnärs intresserade att gå dit och titta, jag stod i skyltfönstret i går och kikade in och det ser sjukt fräscht ut! Så dit ska jag gå i dag efter skolan innan det är dags för tjej middag i kväll!

www.flickr.com

Magnus Uggla i går var grym! önskar att det hade varit lite mer av hans gamla låtar bara, de är tuffast!
Bild från www.flickr.com


Magnus uggla live i kväll!

ticketsBiljätter till Magnus ugglas revy!
Japp ni ser rätt! I kväll blir det Att gå på Ugglas revy på China teatern! Jag är super taggad har sätt framemot att se den hela hösten! Nu hade min gudmor, (hon är teater direktör på China & Oskars teater) gett mig biljetter!  
Jag ska först shoppa med min underbara vän Anna och vi ska äta middag i stan sedan beger vi oss till Ugglas Revy! Mer om hur Själva konseren var får ni höra i morgon!


Höstens snyggaste!


Jag gillar kläder och höst accessoarer mycket! Det är den vackraste årstiden klädesmässig. Hösten är mysig mycket på grund av alla fluffiga mössor, vantar, halsdukar, benvärmare osv. jag älskar verkligen allt sådant som är stickat och fluffigt! Jag är lite av en shoppaholic när det kommer till sådana saker köper alltid en mössa för mycket! Här kommer lite bilder på höstens bästa och mest använda höst köp!

  • En blåblomig sjal med inslag av brunt från indiska.                  79 kr
  • Sjal i brun oranga nyanser från beyond retro.                         40 kr
  • Stickade handledsvärmare köpta av en lokal butik på öland. 120 kr
  • Allting ligger i den bruna fillt hatten från monki!                      150 kr

    mina höst acesoarer

    Här är mina "nya" höst kängor hittade dem i källarn för några veckor sedan. det var mammas för länge sedan. jag gillar dem riktigt mycket det är en av höstens bästa kap alltså!
    MIna nya höst skor

Glöm dina bekymmer i morgon kommer nya

I går var jag helt ofantlig trött, hade suttit vaken många sena kvällar i rad och pluggat och hade till på köpet suttit barnvakt till en 8 månaders liten flicka hela förmiddagen och därför missat min tisdags sovmorgon. (Men vad gör man inte för pengar, jag behöver nya akvarellfärger ju!) somnade i alla fall totalt fyra gånger innan jag till sist kröp i säng i går kväll. En gång kl sju på väg till barnvakts jobbet, en gång när barnet sov i barnvagnen, en gång på tvärbanan hem och så till sist på bussen hem från skolan. Fatta jag var trött i går!

Nu har det lugnat ner sig i skolan lite i alla fall! vi har inget stort prov eller redovisning kvar innan höstlovet nästa vecka. Dock så måste jag börja fundera lite på mitt arbete inom estetisk verksamhet. Vi ska göra fotomontage med temat terror. Fotomontage är när man sätter ihop en eller flera bilder som ska försöka smälta ihop så naturligt som möjligt så att man tror att det är ett enda fotografi. Det ska bli jätte roligt och är en spännande uppgift speciellt som jag börjat intressera mig så mycket för fotografi på sista tiden. Jag börjar verkligen förstå att fotografi är konst i allra största grad! Fotto går lixom hand i hand med bild och det är liknande sätt att utrycka sig! Jag ska gå på stora fotomässan som är mellan den 26 – 28 november, kanske att jag köper mig en häftig system kamera då!


Gratis Elvis tidning!

I måndags avslöjade metro att de ska sluta sända serien Elvis som jag så troget läser! Det här är sista veckan! fy vad jag blev ledsen. Så tråkigt alltså jag ska nog köpa alla Elvis böckerna så att jag kan läsa dem hemma. Men Elvis kommer ju fortsätta att göras så man kan läsa den på deras hemsida www.elvisthecomic.com men i dag så blev jag lite gladare för det var ett erbjudande där alla metro läsare får en gratis Elvis tidning! Jätte kul ju!

Elvis bjuder på tidnign.


I WISH I COULD FLY

Jag önskar jag hade vingar så att jag kunde flyga, jag önskar jag var en fågel.

Just nu har jag suttit stil på samma stol vid samma bord i tre timmar i sträck för att jag jobbar på en bajans engelska text! Fy vad jag hatar engelska och läxor! I går så satt jag lika länga fast ännu senare på kvällen tror jag släckte runt kvart över tolv halv ett… jag önskar jag skulle kunna flyga bort från allt det här! Bara för en stund, att ta en tur till Simon och be om en kram skulle inte vara fel. Jag vill kunna flyga!
Som ni förstår så har jag mycket i skolan just nu… Så det blir inga spännande inlägg på ett par dagar. Men har massa planer och kommer skriva på bloggen så fort det lugnat sig i skolan. På torsdag alltså! Nu ska jag sova och drömma  mig bort till ett land utan Läxor och stress!!

I wish i could fly!

bild tagen från flickr.com
bild tagen från flickr.com

De underbara bilder är från www.flickr.com

Nä huu, jag går upp sex i morgon för att sitta barnvakt innan skolan då jag börjar vid lunch! ska sova nu!
Godnatt


KAFFE

Nu är det ungefär en timme tills jag ska gå på flygbussen från Umeå och jag och Simon sitter och myser på ett svin dyrt café dels för att det var det ända som var öppet efter fem på en söndag och dels för att det faktiskt var väldigt mysigt! Tända ljus och snygg design med schyssta tavlor på väggarna, Det gillar vi! Aja kaffet var gott enligt Simon och om Simon gillar kaffet är det ett bra betyg för han är en riktig gourmet smakare när det gäller kaffe! Funderar på att ge honom en barrista kurrs i julklapp faktiskt! Det är det som står högst på hans önskelista i alla fall!

bönor


lugna lördagen

I dag har jag och Simon inte gjort så mycketJ vi gick upp sent och åt pankakor och fattiga riddare till frukost efter det så gick vi en långpromenad på en eller två timmar! Det var skit kallt men härligt med snön och den friska luften. Till middag lagade älsklingen pesto pasta med haloumi som var sanslöst god och super lyckad. (bild på det här nedan!) 
Nu ska vi bada och efter det blir det film!

Här är våran lyckade måltid! dock så är det en bild tagen från internet på exakt samma recept så jag måste tillägga att våran såg ännu godare ut en den här bilden!
handlat på icaDen här bilden har inte jag tagit men det här är bilden som fanns på receptet!       

På den här vägen gick vi i dag när vi promenerade!





Simon och jag skummar oss framför tv:n

Senare i kväll kommer en lista på allting som simons härliga norrläning säger! de har så sjukt roliga slang ord på allting här uppe!


Myspys i snö!

Nu snöar det rätt rejält här i Vänners! Har gjort det till och från sedan typ två tre! Så härligt med snö! Det är den första jag ser i år även fast jag vet att det snöat en del här uppe redan tidigare i höst. Jag fick ett litet lyckorus någon gång där mitt på dagen och jag och Simon sprang omkring i snövädret och tog kort! Efter det så gick vi till ICA och handlade lite middags mat, bland annat lite god ost och tomater som passade till parisarsmörgåsen som jag sedan lagade (tyckte det kändes som vi var ett gammalt gift par när vi gick där och gnabbades om maten på ICA)  Nu kommer lite bilder på Simon, jag och snön!

jag och simon



snösnö!


Butterflies in my life!

Nu är jag i Umeå! det känns så himla bra är totalt överlycklig över att vara med Älsklingen igen! vi har haft jätte mysigt ätit sushi och pratat. är nu i hans lägenhet och ska se på film och käka vindruvor (och godis)! Myspysis alltså!  

Jag fick en fix ide om att jag skulle lära mig rita fjärilar för några veckor sedan. Så jag tittade på hur dem såg ut och försökte måla av! Det var skit kul, jag älskar fjärilar så nu kan jag inte riktigt sluta göra massa unika fjärilar med egna mönster och utseenden Så här kommer en bild från mitt ”rese” skiss block d.v.s. ett billigt block jag alltid har med mig och slänger med överallt! Fjärilar i massor!:)
 
Ps. fjärilar i magen har får jag också när jag tittar på min utsökt läckra pojkvän!

 


Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Jag är alltid i så sjukt god tid! Ni som läser det här kanske tänker att det är en jätte bra vana men ibland är det lite onödigt! Som nu… jag kom till flygplatsen två timmar innan planet skulle gå, jag hade lätt kunnat vänta en timme till men tids pessimist som jag är så tänkte jag att det kanske skulle vara lite köer till Bromma eller kanske att tvärbanan krånglade eller något sådant! Men men nu sitter jag här vid gaten och väntar! Det är lika dant när jag åker till skolan, då tar jag alltid en buss tidigare! Det är så skönt att ha lite marginaler ju! Att komma försent är ju bland det jobbigast som finns tycker jag!

Nej nu håller batteriet på att ta slut så jag ska nog ta och rita lite resten av tiden jag väntar på planet!

Tjingeling!


Glädjens vinndar!


Nu är jag på väg till flyget för ska åka till Umeå och hälsa på min älskade pojkvän! Är så glad och positiv mest för att jag ska träffa Simon som jag saknat så men även för att det är ett sådant underbart väder ute! Älskar solens strålar, de livar verkligen upp! I dag lägger jag upp lite bilder som min vän Carrolin tagit med sin nya Canon kamera! Hon är jätte duktig på att fota så ni lär nog få se en del bilder på min blogg tagna av henne!  

här är en bild på ett örhänge jag gjort med en fin knapp jag hittat!


 Nu bär det av mot bromma flygplats men det kanske kommer ett inlägg till om en stund!


Regn & höstrusk!

I dag regnar det. Jätte mycket... jag tänkte jag skulle lägga ut lite uppmuntrande bilder! För jag blir i alla fall rätt slö när det är sådant här väder! Min älskade Pojkvän har gjort en skit kul bild på mig när han latchade med photoshop häromdagen! Den blir man uppmuntrad av, i alla fall jag!

Elvis är något som gör mig glad! det gör mig gott i hjärtat att läsa serien Elvis i metro nästan varje dag! Hans misstag och hanns syn på livet! Elvis är en himla härlig serie helt enkelt som värmde mig denna gråa höstdag!




Knappar!

I dag så har jag gjort några mer örhängen av knappar! Det är min grej det där med knapp örhängen och hemmagjorda örhängen, har nästan bara det nu förtiden! Häromdagen var jag på stadsmissionens secondhand och fyndade lite fler härliga knappar! Så senare i dag så plockade jag fram lim och lite andra grejer jag handlat på Panduro och valde ut dem finast knapparna till örhängen! Lite bilder på det finns här under!


Här ligger knapparna i en fin kopp som jag också köpte tidigare i veckan





Thats Me!

Här är jag i min nyinköpta filt hatt från Monki och min bruna päls som jag köpte på secondhand förr ett par veckor sedan!  




Grodor och blad

I dag så var jag ute i den underbara friska luften med min klass och vi hade två uppgifter

1: ett stilleben med en intressantkomposition 2. Ett fantasidjur anpassat till miljön där du befinner dig i.

Det var jätte roligt men lite stressande eftersom jag hade lite drygt en timme på mig för båda uppgifterna, men jag målade ungefär en halvtimme på båda och hann klart! Finurligt nog kom jag ihåg kameran i morse så jag har lite fina bilder här nedan på det jag målade!


 



Det här är jag som fotograferat Emelie com också sitter och målar!


Akvarelllådan med mera!


Akvarell i höst mys

Nu kallar sängen på mig! måste sussa kudde för i morgon så är det special undervisning i skolan hela dagen med blanannat extra lång akvarell kurs under eftermidagen! Vi ska sitta ute och måla höst motiv! tydligen för att förbättra sinnet för färg blandning och akvarell tecknik! börjar dock tidigare så måste upp sex i morgon!:S ajaj måste sova nu!

Hoppas kunna lägga ut lite bilder på mina kommande höst motiv det är bara att vänta och se!:) 

                                                                          Godnatt!


Godis för läslusar som mig!

Vet ni vad som hände i går!? Jo i går trillade ELLE tidningen ner i min brevlåda! Underbart va? Jag är så galet förälskad i Modetidningen ELLE! Den seglade faktiskt upp rätt nyligen på min favorit lista bland tidningar, har under det senaste året provat några olika mode magasin som tillexempel Glamor, Cosmopolitan, Chic och några till men kommit fram till att ELLE är allra bäst! Tidningen innehåller fantastiska bilder, härliga reportage och mycket annat, det är helt enkelt en helt annan feeling och klass på ELLE än de andra mode Tidningarna! Ett stort plus med Elle är att den är så gott som ”befriad” från Kändis skvaller och sådant! Det som intresserar mig är endast Mode, Fashion och vackra bilder/fotografier som jag använder som inspiration när jag målar! Då är Elle den perfekta tiningen för mig!

Ps: Om det är någon som läser det här som kommit över ett exemplar av november nr så läs på sida 75 där är nämligen ett reportage med årets vinnare av Sveriges bäst klädda vanliga kvinna. Som råkar vara min kära Klass kamrat Siri Strignert! Go Siri you are awesome!

Nej nu ska jag ta min tidning och läsa den mycketmycket långa färden till skolan! 


En Grön bok

Jag har inte skrivit på ett tag:( fast jag vill värkligen göra det... det är bara det att jag har så mycket att göra just nu så det är svårt att hinna med! fast jag ska göra mitt bästa från och med nu! Här kommer ett inlägg om en grym bok som alla kan gilla,.. ja det här är nog en bok som alla kan ha ytta av men specielt du som gillar färger och allvetande! Böcker i farg är en serie häftiga bilderböcker. Varje bok har fått en egen färg! jag har den gröna boken men resten av serien böcker står högt placerade på min önske lista!


Böcker i farg är en serie bilderböcker där varje färg har fått en varsin bok! jag har den gröna boken men resten av färgerna står garanterat på min önske lista!
Grejen är att det är så mycket underbara fotografier som inspirerar mig jätte mycket i mitt målande och sedan så står det massa intresant om färgen grönt, allt från gröna växter till vego mat och gröna kläder. ja allt möjligt "onödigt" vetande du kan komma på om färgen grönt! 

En av bilerna från den gröna boken!

Kolla deras hemsidan för mer info om de här härliga böckerna! www.bockerifarg.se


RSS 2.0